Maia Sandu, discuție cu Stoltenberg. R. Moldova mulțumește NATO inclusiv pentru începerea modernizării Armatei

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
Sursă foto: Maia Sandu Facebook
Sursă foto: Maia Sandu Facebook

Președintele Republici Moldova, Maia Sandu a anunțat că a avut astăzi o conversație telefonică cu Secretarul general al NATO.

Președintele Republicii Moldova a indicat că au fost abordate relațiile R. Moldova-NATO, subliniind că au fost trecute în revistă prioritățile sale în calitate de președinte, în special lupta împotriva corupției, precum și angajamentul de a depune toate eforturile pentru a construi un stat sigur pentru cetățeni, dar și previzibil la nivel internațional, potrivit siteului media deschide.md.

„I-am mulțumit domnului Stoltenberg pentru mulți ani de sprijin și parteneriat cu Republica Moldova, inclusiv pentru ajutorul de echipament medical pentru a preveni răspândirea infecției Covid-19. Inclusiv ca urmare a cooperării cu NATO, Republica Moldova a reușit treptat să-și consolideze parteneriatele externe, să inițieze reforma sectorului de securitate și să înceapă procesul de modernizare a armatei naționale”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 

 

Moldova, partener internațional predictibil

Sandu susține că a accentuat prioritățile sale în calitate de președinte, în special lupta împotriva corupției, precum și angajamentul de a depune toate eforturile pentru a construi un stat sigur pentru cetățeni, dar și previzibil la nivel internațional. 

„Am menționat că Republica Moldova are nevoie atât de o politică externă activă, cât și de proiecte de cooperare concrete cu partenerii noștri externi. Rolul acestor parteneriate este să aducă beneficii cetățenilor Republicii Moldova, să fortifice instituțiile statului, astfel încât Republica Moldova să devină un stat democratic, cu instituții funcționale și un factor de stabilitate în regiune”, mai scrie Sandu. 

Totodată, despre discuția respectivă a anunțat și Stoltenberg pe pagina sa de Twitter.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel