Maia Sandu acuză Rusia de amestec în treburile interne ale Chișinăului: Numeroși candidați din Găgăuzia sunt agenți ruși

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Republicii Moldova a acuzat Rusia de imixtiune în treburile interne ale țării sale, în ajunul alegerilor regionale.

Pe 27 aprilie, președinta Republicii Moldova Maia Sandu a acuzat Rusia că se amestecă în treburile interne ale Republicii Moldova, înaintea alegerilor regionale din acest weekend în regiunea Găgăuzia.

Potrivit acesteia, mulți candidați sunt agenți ruși, scrie Reuters. ”Vedem o interferenţă deschisă, el se îndrepta spre Găgăuzia pentru a sprijini unul dintre candidaţii în alegeri. Din păcate, numeroşi candidaţi de acolo sunt agenţi ai Rusiei şi nu politicieni care vor să lucreze pentru binele poporului găgăuz”, a spus Maia Sandu.

Moldova a interzis săptămâna trecută unei delegații regionale ruse să meargă în regiunea semi-autonomă pro-rusă Găgăuzia, care va alege duminică șeful guvernului său.

Delegația era condusă de Rustam Minnikhanov, guvernatorul regiunii Tatarstan a Rusiei, care a spus că este regretabil că i s-a interzis intrarea în capitala Moldovei, Chișinău.

Moscova respinge acuzaţia că se amestecă în problemele interne ale Republicii Moldova. Marţi, Rusia a anunţat expulzarea unui diplomat moldovean ca măsură simetrică după expulzarea, săptămâna trecută, a unui diplomat rus de la Chişinău, arată Agerpres.

Republica Moldova, care anul trecut a solicitat aderarea la Uniunea Europeană alături de vecina sa Ucraina, a acuzat Rusia că încearcă să o destabilizeze.

''Rusia nu respectă şi niciodată nu ne-a respectat suveranitatea şi independenţa. Şi acum Moscova încearcă să destabilizeze situaţia din Moldova pentru a ne obstrucţiona parcursul european şi pentru a provoca haos'', a susţinut Sandu în cadrul programului Jurnal-TV.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel