Patriot pentru Ucraina: Mai mulţi militari ucraineni au ajuns în SUA (Video). Începe perioada de pregătire pentru operarea sistemelor Patriot

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem antiaerian de rachete sol-aer american Patriot. Foto: US Army
Sistem antiaerian de rachete sol-aer american Patriot. Foto: US Army

Săptămâna aceasta, primii militari ucraineni vor începe cursurile de formare şi pregătire pentru operarea sistemelor americane de apărare antiaeriană Patriot. Potrivit presei americane, un grup de militari ucraineni a sosit deja în Statele Unite.

Perioada de pregătire pentru primii militari ucraineni are loc la centrul de instruire Fort Sill, în Oklahoma, unde armata Statelor Unite desfășoară propriile cursuri de operare și întreținere a sistemului Patriot.

Primul grup este format din 90-100 de militari ucraineni, fiind vorba de numărul de persoane necesare pentru a opera o baterie Patriot, care găzduiește până la opt lansatoare, precum și echipamente și sisteme auxiliare.

În decembrie 2022, Washingtonul a anunțat furnizarea unui alt pachet de asistență militară în valoare de aproape 2 miliarde de dolari, care includea furnizarea primei baterii a sistemului de apărare antirachetă Patriot pentru Ucraina. De asemenea, Germania ar urma să ofere Ucrainei o baterie a sistemului de apărare antirachetă Patriot și vehicule de luptă Marder.

O înregistrare video cu un grup de soldați ucraineni care sosesc în Statele Unite a fost publicată de un jurnalist american pe reţele de socializare.

 

Ucraina primește instruire pentru Patriot în regim de urgență

 

Oficialii de la Pentagon au refuzat să precizeze cât ar urma să dureze perioada de pregătire pentru militarii ucrainenei, dar anterior a fost comunicat că instruirea acestora ar urma să se facă în regim de urgenţă.

De obicei, militarii americanii învață să opereze un sistem Patriot într-o perioadă de timp ce se întinde pe aproximativ 12 luni de zile. Astfel, militarii vor putea să se întoarcă în Ucraina cât mai curând posibil și să înceapă să îndeplinească misiuni de luptă pentru apărarea cerului ucrainean.

DefenseRomania a scris în urmă cu două săptămâni, citând o declaraţie făcută de expertul militar ucrainean Mikhailo Jirokhov, care este perioada minimă pentru ca armata ucraineană să fie pregătită corespunzător să opereze eficient sistemul de rachete antiaeriene Patriot.

,,Furnizarea de arme este amânată doar de pregătirea personalului. Pentru că pregătirea pentru Patriot este un proces foarte, foarte lent. Polonezii, au stăpânit Patriot în aproximativ nouă luni. Înțeleg că armata noastră o va face în cel mai scurt timp posibil. Dar este imposibil să stăpânești o astfel de armă de înaltă tehnologie în mai puțin de 4-5 luni, a spus Jirokhov. 

Acesta mai precizat că un proces similar este valabil și pentru avioane și chiar pentru vehiculele blindate, care necesită numeroase modificări pentru a putea fi folosite în Ucraina, pornind de la depozitare și terminând cu tipul de carburant utilizat.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel