Mai mulţi congresmeni americani doresc mai multe avioane F-35 pentru forțele armate al SUA

S.I. Catalin |
Data publicării:

Mai mulţi membri ai Camerei Reprezentaţilor din SUA, o sută treizeci la număr, au solicitat comisiilor de apărare din Congres să dispună o creştere a numărului de avioane de vânătoare F-35, cu 24% față de numărul solicitat de Pentagon pentru anul fiscal 2021.

Oficialii americani din Camera Reprezentaţilor susţin că adversarii Statelor Unite continuă să dezvolte sistemele de rachete și avioane de vânătoare de ultimă generaţie.

Aceştia sunt de părere că este esenţial ca Statele Unite să continu să crească producția de avioane de vânătoare de generaţia a V-a F-35, deoarece nu mai aşa îşi poate menţine superioritatea aeriană, dar și să reducă în continuare costurile generale ale programului F-35.

Astfel, Departamentului Apărării solicită 79 de avioane F-35, dintre care 48 din modelul F-35A - utilizat de Forțele Aeriene, 10 aeronave F-35B - utilizate de pușcașii marini și 21 de aeronave F-35C - utilizate de armată. În solicitarea scrisă, membri ai Camerei Reprezentaţilor notează că Pentagonul a cerut cu 19 avioane F-35 mai puţin pentru anul 2021, decât a cerut în anul 2020.

Cu toate acestea, un număr mai mic de avioane F-35 ar duce la apariţia unui decalaj din punct de vedere al capabilităţilor militare, decalaj care nu poate fi susţinut cu aeronave de generaţia a-IV-a.

,,Pentru a atinge raportul minim de 50% dintre aeronavele de generația a 5-a și a 4-a generație, în intervalul de timp necesar pentru a răspunde ameninţărilor, SUA trebuie să achiziționeze mai multe avioane F-35", se arată în solicitarea congresmenilor americani, citată de Defense News.

În schimb, semnatarii scrisorii doresc o creștere cu 24 la sută a achizițiilor de avioane F-35, ajungând până la 98 în total, față de 79 câte au fost solicitate iniţial de Pentagon, incluzând alte 12 F-35A, alte două F-35B și alte cinci aeronave F-35C.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel