Ministrul ucrainean al Apărării: Îi vom ajuta pe generalii ruşi ''să ajungă cu tancurile până la Lisabona'', dar sub forma unor epave

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

În capitalele mai multor state europene urmează să aibă loc mai multe expoziții de echipamente şi tehnică militară rusească, în special tancuri şi transportoare blindate, pe care militarii ucraineni le-au distrus în timpul confruntărilor cu forţele ruse de ocupaţie.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a precizat, într-un interviu pentru cotidianul polonez Polsatnews, că în capitalele mai multor state europene urmează să aibă loc mai multe expoziții de tehnică militară rusească distrusă de militarii ucraineni.

Ministrul ucrainean al Apărării a spus că generalii ruși vor să-și vadă tancurile ajungând până la Lisabona, iar Ucraina va ajuta la îndeplinirea acestor obiective – mai multe tancuri ruseşti să ajungă în Europa, dar sub forma unor epave rezultate în urma confruntărilor cu forţele armate ucrainene.

Cu alte cuvinte, Ucraina intenţionează să aducă în mod simbolic, în pieţele unor capitale europene, mai multe tancuri şi vehicule militare distruse ale forţelor ruse de ocupaţie, pentru a ironiza ambiţiile expansioniste ale Kremlinului - proiectul geopolitic Rusia Mare să se întindă de la Lisabona până la Vladivostok.

„Vom ajuta (n.r Rusia) la aducerea tancurilor rusești în Europa, dar sub forma unor rămăşiţe”, a spus Reznikov.

Prima expoziție va avea loc la Varșovia, iar apoi astfel de prezentări vor avea loc si în alte orașe europene, precum Berlin, Paris, Madrid și Lisabona.

Ucraina a început deja să expună o parte a echipamentului militar rusesc distrus, o primă expoziţie de acest gen a fost deschisă începând de luna trecută în centrul Kievului.

Tancuri, vehicule de luptă, sisteme de război electronic și multe altele echipamente militare sunt expuse în aceste zile în Piața Mikhailivska din Kiev.

„Echipamentul rusesc a ajuns în centrul Kievului ca fier vechi. Soldații noștri au transformat această mândrie a Federației Ruse în exponate ale Muzeului Național de Istorie Militară al Ucrainei", a spus Ministerul ucrainean al Apărării.

În special, în Piața Mikhailivska au fost expuse: tancul de T-72 distrus, turela vehiculului de luptă rusesc BMD-4, şi complexul modern rusesc de război electronic 1L29 "Mercury-BM".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel