Mai multe resturi de rachetă găsite într-un lac din sud-estul Republicii Moldova (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova a anunțat că au fost descoperite resturi de rachete într-un lac din apropierea orașului Anenii Noi din sud-estul țării. Epava a fost descoperită pe 27 septembrie. Ministerul Afacerilor Interne a luat măsuri si au ingradit acesul in jurul lacului Hârbovăț, după ce în acesta au fost descoperite resturi de rachete.

În prezent, oamenii nu au voie să intre în această zonă, iar poliția păzește perimetrul. La fața locului lucrează angajați ai Poliției Naționale, ai serviciilor pentru situaţii de urgență și polițiști de frontieră.

Youtube video image

Localnicii din Hîrbovăț au anunțat autoritățile că în lacul din apropiere au observat unele componente care puteau proveni de la o rachetă, care s-ar fi prăbușit în acea zonă. Autoritățile au confirmat că resturile provin de la o rachetă.

Specialiștii Bombteh ai Inspectoratului General al Poliției au fost chemaţi de urgenţă la fața locului. Aceștia au analizat soluția optimă pentru înlăturarea explozibilului, în ipoteza în care pe fundul lacului ar putea fi găsită componenţa acestuia.

Mai mult, specialiștii de la Bombteh au reușit să detoneze explozibilul găsit în apă. Totodată, autoritățile au confirmat că explozibilul provine de la o rachetă aeriană, urmând ca specialiștii să identifice tipul și proveniența de fabricațiea acesteia, potrivit TV 8 Moldova.

Amintim că în 25 septembrie, fragmentele unei rachete S-300 care a explodat în timpul nopții, au căzut într-o grădină din satul Chițcani din stânga Nistrului.

În dimineața de 27 septembrie, pe un câmp din Chițcani, au fost descoperite noi fragmente de rachetă. Milițienii din zonă presupun că bucățile găsite ar putea aparține aceleași rachete de model S-300, care a fost găsită pe 25 septembrie. Victime sau distrugeri nu au fost înregistrate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel