Mai multe rachete rusești au lovit zone rezidențiale din orașul Zaporijjia. Locuitorii, sfătuiți să rămână în adăposturi

Federația Rusă a lovit clădiri înalte cu rachete, iar mai mulți civili au fost prinși sub dărâmături.

În această noapte, F. Rusă a tras 7 rachete asupra clădirilor înalte din Zaporijjia, provocând victime și răniți.

Ulterior, în jurul orei 10.36, au fost raportate trei noi explozii în Zaporijjia. Fumul se ridică din noile locații din centrul orașului, scrie BBC.

Guvernatorul Zaporijjia, Oleksandr Starukh, i-a îndemnat pe locuitorii capitalei regiunii să rămână în adăposturi – postând pe Telegram pentru a anunța „un alt atac cu rachete inamice”.

Acesta a avertizat anterior cu privire la posibilitatea unor lovituri repetate în urma exploziilor înainte de zori, despre care, spune el, au ucis cel puțin două persoane.

 

Contraofensiva ucraineană împinge linia frontului cu 20 km

 

Ministerul Apărării din Marea Britanie (MOD) și-a publicat actualizarea periodică a informațiilor.

Astăzi, se concentrează asupra progresului armatei ucrainene în ofensiva sa în regiunea Herson: „Avansând spre sud, unitățile ucrainene au împins linia frontului înainte cu până la 20 km în plus... dar nu amenință încă pozițiile defensive ruse"

Cu toate acestea, actualizarea spune că „Forțele ruse au rupt contactul și s-au retras”. Ei se confruntă acum cu o „dilemă”: dacă să-și retragă trupele de peste râul Nipro pentru a apăra restul regiunii Herson, sau să rămână și să apere zona.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel