Mai multe baloane rusești, detectate deasupra Kievului. Majoritatea au fost doborâte

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Aproximativ 6 baloane inamice au fost detectate deasupra Kievului.

Aproximativ șase ținte aeriene inamice au fost detectate astăzi în spațiul aerian al Kievului, iar majoritatea dintre ele au fost doborâte de apărarea antiaeriană, arată serviciul de presă al Administrației Militare a orașului Kiev, citat de media ucraineană.

Potrivit informațiilor sursei citate, baloanele ar fi putut transporta echipamente de monitorizare.

Scopul lansării obiectelor zburătoare, relatează Administrația Militar a orașului Kiev, a fost monitprizarea și epuizarea apărării aeriene ucrainene.

„Preliminar, în spațiul aerian al Kievului au fost detectate aproximativ 6 ținte aeriene inamice. Conform informațiilor în curs de clarificare, acestea erau baloane care se deplasau în spațiu, fiind duse de vânt. Echipamentele de apărare aeriană au acționat împotriva țintelor aeriene. Majoritatea acestora au fost doborâte”, se arată în comunicat.

Determinarea finală a tipului și caracteristicilor aeronavei și echipamentelor se va face în urma unui studiu detaliat și analiză a resturilor obiectelor doborâte, se mai arată .

Baloanele au fost detectate inițial pe cerul de deasupra regiunii Kiev. La început, alarma a fost anunțată doar în regiunea Kieva, fără capitală, dar ulterior s-a extins și la orașul Kiev.

Yuri Ignat, a declarat că Rusia ar putea folosi baloane, într-o încercare de a-și păstra stocurile de drone de recunoaștere.

„Dronele de recunoaștere precum Orlan-10 sunt acum folosite mai puțin (de Rusia) și s-au gândit „De ce nu folosim aceste baloane?” Deci le folosesc”, a declarat Ignat pentru televiziunea ucraineană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel