Mai mulți militari români au depus din greșeală coroane și au oferit onoruri militare soldaților sovietici

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari români, depunând coroane de flori și au oferind onoruri militare soldaților ruși. Sursă foto: Moldovan Manuela Facebook
Militari români, depunând coroane de flori și au oferind onoruri militare soldaților ruși. Sursă foto: Moldovan Manuela Facebook

Situație bizară la Turda, în județul Cluj, unde autoritățile locale sunt acuzate că au greșit cimitirul cu ocazia Zilei Eroilor și au depus coroane de flori la monumentul soldaților sovietici.

Gafă de proporții la Turda, de Ziua Eroilor. Autoritățile civile și militare din Turda au confundat cimitirele și au depus coroane de flori și au oferit onoruri militare soldaților ruși, nu celor români, informează Digi 24.

Totodată, și cei de la DC News precizează că potrivit unor surse prezente la fața locului reprezentanții autorităților au mutat la final coroanele depuse la monumentul rușilor pe parcela destinată soldaților români.

Momentul a fost surprins video și foto iar mai multe persoane prezente la fața locului au sesizat gafa. O localnică i-a luat la rost pe militarii prezenți și a anunțat că va depune plângere la MApN.

Din imagini se poate observa cum coroanele de flori cu tricolorul României sunt depuse la monumentul soldaților sovietici.

„Să vă fie rușine, împreună cu autoritățile din Turda. Nu mă interesează, v-am văzut, n-am știut ce faceți. Soldații s-au aliniat acolo. N-am știut ce faceți! Coroane pentru monumentul rușilor! Nu știți măcar că aici aveți eroii României... O să aveți plângere la MApN. Faceți-vă treaba, învățați unde vă sunt eroii!”, a transmis localnica, după cum se poate observa pe materialul video.

Potrivit publicației locale Actual de Cluj, cea care a sesizat gafa a fost Manuela Moldovan, coordonatoarea mai multor campanii care vizează conservarea și reabilitatea Cimitirului Eroilor Români, a anunțat deja că va face plângere la Ministerul Apărării Naționale.

Redăm integral postarea Manuelei Moldovan:

 

Au încurcat cimitirele Eroilor! Au depus coroane și au prezentat onorul la rusi, cu spatele la Eroii Romani!...

Publicată de Moldovan Manuela pe Joi, 28 mai 2020

 

Sărbătoare naţională a poporului român, Ziua Eroilor este marcată în memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă în anul 1920, acum exact un secol.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel