MAE verifică autenticitatea filmului cu cetăţeanul român răpit în Libia

S.I. Catalin |
Data publicării:
Ministerul Afacerilor de Externe
Ministerul Afacerilor de Externe

Celula de criză interinstituţională care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Libia a luat notă de difuzarea pe internet a unui material video referitor la acesta şi verifică, în regim de urgenţă, autenticitatea filmului, a anunţat luni Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

,,Având în vedere specificul acestei operaţii, procedurile de verificare pot să dureze. Celula de criză interinstituţională precizează că lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen. Celula de criză interinstituţională este în contact permanent cu autorităţile centrale şi locale libiene, reprezentanţii companiei angajatoare, precum şi familia cetăţeanului român. Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia, să se facă cu toată precauţia", transmite MAE.

În iulie, o grupare înarmată a răpit patru ingineri - trei libieni şi un român - din perimetrul Sharara, care face parte din câmpul petrolifer Murzuk, relata agenţia de presă Xinhua, citând o sursă militară.

,,Patru ingineri, printre care un român, au fost răpiţi de pe câmpul petrolifer Sharara în timpul unor lucrări de rutină în cursul dimineţii", preciza sursa militară din Ubari, oraş situat la circa 1.100 kilometri sud de capitala Tripoli. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel