UPDATE. MAE român îl convoacă pe șeful misiunii Rusiei la București: Atacurile ruse de la Dunăre pun în pericol securitatea națională a României

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă

Ministerul român al Afacerilor Externe îl va convoca pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse.

UPDATE:

MAE precizează că secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a transmis protestul ferm al autorităților române față de noul incidentul generat de  prăbușirea necontrolată a unei drone utilizată în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene.  

Oficialul român a mai subliniat că atacurile cu drone rusești pun în pericol securitatea națională a României și siguranța transporturilor de cereale din Ucraina prin porturile de la Dunăre și Marea Neagră.

Secretarul de stat a condamnat cu fermitate acțiunile părții ruse de escaladare a situației de securitate în regiune. Atacurile Federației Ruse împotriva infrastructurii civile ucrainene reprezintă crime de război. 

***Știrea inițială***

Într-un comunicat transmis DefenseRomânia, Ministerul Afacerilor Externe anunță că îl va convoca pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse pentru a cere explicații privind incidentul de astăzi.

Ministerul Afacerilor Externe protestează ferm față de incidentul generat de  prăbușirea necontrolată a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene.

Acesta reprezintă o nouă violare a spațiului aerian al României, contrar dreptului internațional.

De asemenea, MAE anunță că a informat și se consultă cu aliații NATO asupra evoluțiilor de la frontiera dintre România și Ucraina, inclusiv asupra dronei ruse care a căzut astăzi pe teritoriul României.

Reamintim că o dronă rusă s-a prăbușit în România, în noaptea de 13/14 decembrie, într-un perimetru nelocuit aflat la circa 4 km amonte de localitatea Grindu. MApN precizează că a fost identificat un crater de 1,5 m adâncime rezultat ca urmare a prăbușirii necontrolate a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene.

Ministerul Afacerilor Externe solicită ferm încetarea atacurilor repetate împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene, precum și a escaladării iresponsabile de către Federația Rusă a situației de securitate inclusiv la frontiera dintre România și Ucraina. Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea fermă a acestor atacuri împotriva obiectivelor civile, care încalcă normele de drept internațional umanitar și sunt considerate crime de război.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel