Macron, aspru crticat după ce a făcut apel la Biserica Ortodoxă Rusă să reziste presiunii Kremlinului. Oficial ucrainean: Este parte integrantă a regimului criminal de la Moscova

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele francez Emmanuel Macron a îndemnat Biserica Ortodoxă Rusă să nu se lase manipulată de autoritățile țării pentru a justifica războiul din Ucraina. Serhii Serhii Kislitsia, reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, a răspuns la declarația președintelui francez, precizând că Biserica Ortodoxă Rusă nu se lasă manipulată, ci este parte integrantă a regimului criminal de la Moscova.

Vorbind duminică la Roma, unde a participat la o conferință internațională organizată de Comunitatea Sant' Egidio, Președintele francez Emmanuel Macron și-a dedicat cea mai mare parte a discursului războiului provocat de Rusia în Ucraina. Printre participanții la conferința s-a numărat și mitropolitul Anton, al doilea om în ierarhia Bisericii Ortodoxe Ruse.

Patriarhul Kirill, capul Bisericii Ortodoxe Ruse, a susținut de la bun început invazia Rusiei în Ucraina, considerând că este un demers necesar pentru a opri înaintarea unui Occident considerat „decadent”, precizează agenție Reuters.

„Liderii religioși au și rolul de a acționa ca o barieră în fața unor evenimente nebune ca acestea”, a spus Macron, cu referire la războiul din Ucraina.

„Știm bine cum astăzi, ortodoxia este manipulată de cei aflaţi la putere în Rusia pentru a-și justifica acțiunile”, a argumentat Emmanuel Macron, precizând că „aici este nevoie de rezistență”.

Macron a argumentat că rezistența înseamnă „să nu justifici niciodată, să nu cazi niciodată în capcana de a susține proiecte politice care neagă demnitatea fiecărui individ”.

Agenția de presă Reuters a încercat să-i adeseze o întrebare mitropolitului Anton, cu privire la discursul președintelui francez, dar acesta a refuzat să comenteze.

Serhii Kislitsia, reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, a răspuns la declarația președintelui francez Emmanuel Macron, care a afirmat că Biserica Ortodoxă Rusă se lasă manipulată de stat.

În cadrul unei conferințe, Macron a declarat că Biserica Ortodoxă Rusă se lasă manipulată de autoritățile de la Moscova pentru a justifica războiul din Ucraina și a îndemnat Biserica să reziste la astfel de presiuni.

Kyslytsia nu a fost de acord cu evaluarea lui Macron. "Un lucru important: nu se lasă manipulată, este parte integrantă a regimului criminal", a scris diplomatul ucrainean Twitter.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel