Macron amână vizita în Ucraina din cauza declarațiilor tensionate despre război și Rusia

Președintele francez Emmanuel Macron și cacelarul german Olaf Scholz, alături de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timpul unei vizite oficiale la Kiev. Sursă foto: Administrația Prezidențială a Ucrainei
Președintele francez Emmanuel Macron și cacelarul german Olaf Scholz, alături de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timpul unei vizite oficiale la Kiev. Sursă foto: Administrația Prezidențială a Ucrainei

Președintele francez Emmanuel Macron a amânat o vizită de mult planificată în Ucraina, pe fondul tensiunilor cu aliații, pe fondul comentariilor sale din ce în ce mai agresive despre Rusia.

Potrivit Politico, vizita a fost amânată de mai multe ori.

Inițial, Macron plănuia să vină în Ucraina în februarie, apoi vizita a fost amânată la jumătatea lunii martie. Duminică, biroul lui Macron a anunțat că vizita va avea loc „în următoarele câteva săptămâni”.

Palatul Elysee a respins sugestiile conform cărora vizita ar fi amânată din motive de securitate, după ce o rachetă rusă a aterizat în apropierea locului unde stătea prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis.

„Nu există probleme de securitate”, a declarat luni un consilier Macron.

În ultimele săptămâni, Macron și-a intensificat retorica anti-rusă, înfuriind aliații, în special Germania. Săptămâna trecută, Macron a remarcat că Europa nu ar trebui să fie o „lașă” în fața agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Înainte de aceasta, el a vorbit despre posibilitatea introducerii trupelor occidentale în Ucraina. 

Macron vrea acum „să-și ia timpul necesar” pentru ca negocierile cu aliații să meargă în Ucraina „cu rezultate tangibile”, a spus un diplomat francez de rang înalt, sub condiția anonimatului.

„Este nevoie de ceva timp pentru a crea diverse coaliții și angajamentele lor operaționale cu partenerii noștri”, a spus diplomatul.

Președintele Franței sprijină activ inițiativa Republicii Cehe de a cumpăra muniție pentru Ucraina de la partenerii non-europeni și s-a declarat în favoarea unui sprijin pentru coaliția de rachete cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina.

Președintele francez a anunțat că va veni în Ucraina în februarie pentru a finaliza lucrările la un  acord bilateral privind garanțiile de securitate .

Ulterior, la Paris, cele două state au semnat  un acord privind aspectele de securitate pentru Ucraina. El a spus că Franța „este hotărâtă să stea umăr la umăr cu Ucraina pentru ca Rusia să piardă războiul”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel