Macedonia, protocol aderare NATO. Decizie privind semnarea actului

Darius Muresan |
Data publicării:
EXCLUSIV

În ianuarie 2019 va fi semnat protocolul de aderare la NATO de către Macedonia.

După semnarea protocolului de aderare, Guvernul informează că ratificarea în toate cele 29 de parlamente ale statelor membre NATO începe în conformitate cu procedurile interne ale acestora.

Ratificarea necesită timp - aproximativ un an, după care Macedonia va deveni membru cu drepturi depline al NATO.

În timpul discuțiilor de aderare, Republica Macedonia va trebui să confirme că acceptă pe deplin prevederile tratatului fondator al NATO și toate standardele politice și juridice ale Alianței, precum și să confirme și să accepte procesul de planificare al apărării NATO.

În plus, una dintre sarcini va fi elaborarea unui program pentru continuarea reformelor interne, cum ar fi reformele statului de drept, independența sistemului judiciar, lupta împotriva corupției și crimei organizate, reformele în domeniul securității și serviciilor de informații, dar și să rezolve acordul cu Grecia privind numele.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel