Luxemburgul a oferit Ucrainei, în acest an, un ajutor militar echivalent cu a șasea parte din bugetul său de apărare

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Direcția de Apărare al Luxemburgului a publicat, pe 2 decembrie, lista completă a asistenței de apărare oferită Ucrainei în 2022.

,,Astăzi se împlinesc 30 de ani de la relațiile diplomatice dintre Ucraina și Luxemburg. Anul acesta, am făcut un pas fără precedent prin furnizarea de echipamente militare în valoare de 75 de milioane de euro. Aceasta reprezintă 16% din bugetul nostru de apărare", a precizat Direcția de Apărare luxemburgheză, pe contul său de twitter.

Pe listă se află arme letale importante, printre care 600 de rachete pentru MLRS BM-21 „Grad”, 102 arme antitanc NLAW, 12.500 grenade antitanc RPG-7, precum și 20.000 de cartușe calibru 12,7 mm.

Echipamentele de protecție individuală puse la dispoziția Ucrainei de Luxemburg au constat în 22.400 de măști de gaze, 44.800 de filtre, 5.000 de veste antiglonț și 5.000 de căști de luptă, suficiente pentru a echipa cel puțin o brigadă mecanizată.

Pe lângă elementele de muniție și protecție, Luxemburgul a trimis inclusiv mijloace de luptă și tehnică specială precum 28 de mașini blindate HMMWV echipate cu 20 de mitraliere calibru 12,7 mm, șapte Jeep-uri militare (Jeep Wrangler), șase UAV-uri de cercetare Primoco One 150, patru trailere, 50 de terminale pentru comunicații satelitare, 18 generatoare și altele.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel