Luptele dure continuă în Bahmut / Odesa a rămas fără electricitate după atacul Rusiei de vineri spre sâmbătă

Rusia își continuă ofensiva agresivă în zone cheie din Donbas, unde, potrivit președintelui Zelenski, nicio localitate nu a fost lăsată neatins de obuze.

În ultimele 24 de ore, cinci civili au fost uciși și 13 răniți în bombardamentele rusești de vineri spre sâmbătă.

Guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kirolenko, a declarat că trupele ruse atacă zilnic orașul Bahmut, în ciuda propriilor pierderi grele. „Aceste atacuri pot fi descrise cel mai bine ca carne de tun. Se bazează în mare parte pe infanterie și mai puțin pe artilerie și nu pot avansa”.

Serhii Haidai, guvernatorul regiunii Luhansk, a declarat că armata ucraineană își împinge contraofensiva spre Kreminna și Svatove.

Totodată, Yaroslav Yanishevici, guvernatorul regiunii Herson, a declarat că opt civili au fost răniți de obuzele rusești în ultimele 24 de ore.

În Herson, oraș pe care Ucraina l-a recucerit luna trecută, un spital pentru copii și o morgă au fost avariate.

În Zaporijia vecină, forțele ruse au bombardat Nikopol și Cervonohrihorivka. Guvernatorul Zaporijiei, Valentin Reznichenko, a declarat că obuzele rusești au deteriorat clădiri rezidențiale și liniile electrice.

Odesa a rămas fără electricitate după atacul Rusiei de vineri spre sâmbătă.

Orașul Odesa a rămas fără electricitate după un atac cu dronă asupra infrastructurii energetice rusești sâmbătă dimineața devreme.

„Din cauza amplorii daunelor aduse infrastructurii Odessei, toată Odesa a fost deconectată de la rețeaua electrică, cu excepția serviciilor vitale”, a declarat primarul Odessei, Gennadi Trukhanov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel