Luptele din Est: Ucraina admite că forțele sale armate înregistrează pierderi mari, dar Rusia are pierderi colosale

Tehnică a invadatorului rus distrusă de armata Ucrainei. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Tehnică a invadatorului rus distrusă de armata Ucrainei. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Ucraina a recunoscut vineri că armata sa are pierderi grele în luptele cu trupele ruse în est, dar susţine că acestea din urmă au pierderi şi mai mari, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Trupele ucrainene au pierdut controlul asupra unor oraşe şi sate după lansarea ofensivei ruse în estul Ucrainei, însă potrivit Kievului trupele ruse au obţinut aceste câştiguri cu preţul unor mari pierderi umane şi materiale.

''Avem pierderi serioase, dar pierderile ruşilor sunt mult mai mari. Ei au pierderi colosale'', a susţinut Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Potrivit evaluării Institutului pentru Studiul Războiului din Washington, după ce s-au retras din nordul Ucrainei pentru a se concentra pe estul şi sudul acestei ţări, trupele ruse adoptă un tipar mai eficient de mişcări operaţionale, unul dintre obiective fiind aparent învăluirea trupelor ucrainene în Donbas. Cu toate acestea, ofensiva rusă în estul Ucrainei a făcut progrese minore joi.

 

Situația pe frontul din estul Ucrainei



Potrivit Statului Major al Ucrainei, în Donbas trupele ruse nu au efectuat operaţiuni ofensive în ultimele ore vineri, dar continuă atacurile intense cu artileria şi chiar cu aviaţia pe linia de contact, continuând în acelaşi timp atacurile asupra ţintelor importante din punct de vedere logistic pentru deplasarea şi aprovizionarea trupelor ucrainene.

Trupele ruse au bombardat astfel un important nod feroviar în oraşul Liman, în regiunea Doneţk. Ruşii încearcă ''să avanseze dinspre nordul regiunii, care se învecinează cu regiunea Harkov, în direcţia (oraşului) Liman, şi fac tot posibilul pentru a intra pe o rută directă către (oraşele) Sloviansk, Kramatorsk, astfel încât să-şi atingă obiectivele strategice în regiunea Doneţk'', declară pentru CNN şeful administraţiei militare regionale din Doneţk, Pavlo Kirilenko.

''Inamicul nu poate pătrunde. Liman este sub controlul forţelor armate ucrainene'', adaugă acesta, menţionând de asemenea că trupele ruse folosesc artileria şi loviturile aeriene pentru a le împiedica pe cele ucrainene să-şi fortifice poziţiile defensive

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel