Luptele de la Păuliș, comemorare. Manifestări militare și religioase

Raluca Andrei |
Data publicării:
Militari români
Militari români

Eroii Detaşamentului Păuliş sunt comemoraţi cu ocazia împlinirii a 74 de ani de la luptele purtate de Armata Română în toamna lui 1944, pentru apărarea Defileului Mureşului, opunându-se înaintării trupelor hortisto-hitleriste spre interiorul ţării, fiind organizate în următoarele două zile ceremonialuri militare şi religioase, a informat vineri Prefectura Arad.

Potrivit prefectului Florentina Horgea, în acest an instituţia pe care o reprezintă a pregătit o serie de manifestări, care se vor desfăşura sâmbătă la Radna şi la Păuliş, iar în premieră, duminică, în municipiul Arad.

"Ceremoniile dedicate celei de-a 74-a comemorări a Detaşamentului Păuliş, în anul aniversării Centenarului Marii Uniri, vor debuta sâmbătă 15 septembrie a.c., 8.30, la Cimitirul Eroilor din Radna, cu un ceremonial militar şi religios, urmat de depuneri de coroane şi jerbe de flori. În continuare, începând cu ora 9.30, la Biserica Ortodoxă din Păuliş va fi oficiată o slujbă de parastas, iar începând cu ora 10.45, la Monumentul Eroilor de la Păuliş va avea loc un ceremonial militar şi religios urmat de depuneri de coroane de flori", a precizat Horgea.

Prefectul a spus că manifestările vor continua duminică, în municipiul Arad. Astfel, în Piaţa Avram Iancu din centrul oraşului va avea loc, cu începere de la ora 12.30, un ceremonial militar şi religios, cu depunere de coroane de flori, la Monumentul Ostaşului Român, iar la ora 13.10 va avea loc paraşutarea Drapelului României, eveniment organizat în premieră la Arad. Începând cu ora 13.30 se vor desfăşura defilarea trupelor şi trecerea celulelor de aviaţie, alcătuite din avioane şi elicoptere.

"La ora 13.45 va fi prezentat un exerciţiu demonstrativ, iar între orele 13.50 şi 18.00 se va desfăşura un spectacol muzical-artistic şi va fi deschisă vizitatorilor expoziţia de armament şi tehnică militară", a adăugat prefectul judeţului Arad.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel