Luptele continuă în estul Ucrainei, rușii și-au sporit bombardamentele pentru a ține forțele ucrainene departe de obiectivul ”Bahmut”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Pregătirea de lansare a sistemului de rachete RSZV RAK-SA-12, de 128mm, fabricat de compania croată Madlerd / Foto: бройні Сили України / The Armed Forces of Ukraine
Pregătirea de lansare a sistemului de rachete RSZV RAK-SA-12, de 128mm, fabricat de compania croată Madlerd / Foto: бройні Сили України / The Armed Forces of Ukraine

Militarii ucraineni au oprit toate atacurile ale inamicului, care încearcă să oprească avasul ucrainean în direcția Bahmut.

Așa cum a raportat ministrul adjunct al Apărării Hanna Maliar, toate încercările de a opri operațiunile ofensive ale apărătorilor ucraineni au eșuat.

Militarii ucraineni înaintau în direcția Bahmut, iar forțele ruse sunt deja semiîncercuite, susțin ucrainenii.

În același timp, invadatorii ruși au concentrat oameni și echipamente la nord de Bahmut, în direcțiile Kupiansk, Lîman, lansând asalturi pentru a atrage forțele ucrainene departe de direcția de est a ofensivei.

"Apărătorii noștri resping toate atacurile inamice în bătălii istovitoare. În toate direcțiile estice în care au loc ostilitățile, înregistrăm o creștere a bombardamentelor inamice", a spus Maliar.

Viceministrul a subliniat că în direcția Bahmut, trupele ucrainene se confruntă astăzi cu foc de artilerie grea, mine și rezistență puternică a inamicului. Ei încearcă să se miște cu grijă pentru a nu pierde oameni.

În sud, forțele de apărare ale Ucrainei  desfășoară acțiuni contraofensive în zonele Melitopol și Berdiansk.

În timpul zilei, aviația forțelor de apărare a efectuat șapte lovituri în zonele de concentrare a personalului, armelor și echipamentelor militare ale rușilor, precum și una la postul de comandă și una pe complexul de rachete antiaeriene al ocupanților,  se precizează în rezumatul Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei de pe Facebook pentru marți, 1 august.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel