Lupte în curs de desfăşurare la capul Kinburn, la sud de Mîkolaiv

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Obuziere autopropulsate franceze CAESAR
Obuziere autopropulsate franceze CAESAR

Lupte erau în curs de desfăşurare marţi între forţele ucrainene şi cele ruse la capul Kinburn, o fâşie de pământ îngustă situată la extremitatea malului stâng al Niprului în sudul Ucrainei, la sud de Mîkolaiv, potrivit autorităţilor ucrainene, citate de AFP.

"Ne rămân trei localităţi de cucerit în peninsula Kinburn" înainte de a elibera în întregime regiunea Mîkolaiv (sud), a afirmat marţi guvernatorul regiunii, Vitali Kim, scrie Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a Comandamentului sud al armatei ucrainene, Natalia Gumeniuk, indicase luni că o "operaţiune militară este în curs de desfăşurare în peninsula Kinburn, 'în tăcere'".

"Continuăm să luptăm. De îndată ce va exista un rezultat, îl vom raporta", a asigurat ea, fără a oferi mai multe detalii despre ostilităţile în curs.

Preluarea de către armata ucraineană a ultimelor trei sate din regiunea Mîkolaiv din mâinile ruşilor ar marca o victorie importantă pentru Kiev, la câteva zile după ce a alungat trupele Moscovei din Herson, principalul oraş ocupat până atunci.

Eliberarea acestei fâşii de uscat va permite forţelor armate ale Ucrainei să-şi îmbunătăţească poziţiile în zonă şi să deblocheze activitatea porturilor din Mîkolaiv şi Herson, notează un expert militar ucrainean, citat de publicaţia Focus.

Rusia cucerise această zonă în primele zile ale invaziei sale în Ucraina, la sfârşitul lunii februarie.

Restabilirea controlului asupra peninsulei Kinburn la gura estuarului Niprului poate ajuta Ucraina să-i alunge pe ruşi din stânga regiunii Herson şi din Crimeea, notează media ucrainene.

Un asalt iniţial a fost lansat asupra peninsulei de scafandri militari într-un desant efectuat cu bărci pneumatice, iar Rusia pare să-şi fi deplasat trupele către interiorul peninsulei pentru a bloca înaintarea forţelor ucrainene, scrie express.co.uk.

 

Trupele ruse efectuează recunoașteri aeriene, Forțele Armate ale Ucrainei au atacat două zone de concentrare a ocupanților - Statul Major ucrainean

Trupele inamice efectuează recunoașteri aeriene, iar Forțele Armate au atacat două zone de concentrare a personalului inamic, a armelor și a echipamentelor militare.

Ocupanții încearcă să mențină teritoriile capturate tempora.

Pentru a echipa și a reface pierderile unităților sale, inamicul mută personal și echipament militar în zonele ostilităților.

Pe parcursul zilei, inamicul a lansat aproximativ 15 atacuri din sistemele de salvare cu rachete asupra pozițiilor Forțelor Armate și zonelor populate.

În direcțiile Volîn și Poliske , situația rămâne fără schimbări semnificative, nu au fost detectate semne de formare a grupurilor ofensive inamice.

În direcția Siverski , inamicul a tras din sistemele de salvare cu rachete în zona așezării Kustine, regiunea Sumî.

În direcția Slobojansk , în zonele de frontieră ale regiunii Belgorod, inamicul continuă să dețină grupuri de trupe pentru acțiuni demonstrative. Ocupanții bombardează periodic pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei, precum și așezările din regiunea Harkov, lângă granița de stat a Ucrainei.

În direcțiile Kupiansk și Lîman , inamicul efectuează apărare și bombardamente cu tancuri, mortiere și artilerie cu țevi, în special în zonele așezărilor Kislivka, Krokhmalne, Berestov din regiunea Harkov, precum și Makiivka și Bilogorivka din Lugansk. regiune.

În zonele Bahmut și Avdiv , inamicul își concentrează principalele eforturi pe efectuarea de operațiuni ofensive. T

În direcțiile Novopavliv și Zaporizhia , inamicul a bombardat pozițiile Forțelor de Apărare ale Ucrainei cu privire la tancuri și întregul spectru de artilerie. Zone de aproximativ zece așezări au fost afectate de focul de artilerie al inamicului. În special, Orihiv, regiunea Zaporizhzhia.

În direcțiile Krivoi Rih și Herson , inamicul efectuează apărarea pozițională, îmbunătățirea echipamentului de fortificare și sprijinul logistic al unităților avansate și nu oprește bombardarea cu artilerie a pozițiilor trupelor noastre și așezărilor de pe malul drept al râului Nipro. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel