Lupte corp la corp între oficialii ruși și ucraineni. Altercațiile au avut loc la reuniunea OCEMN de la Ankara

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Membrii delegațiilor ucrainene și ruse au început să lupte la ședința Adunării Generale a Organizației pentru Cooperare Economică a Mării Negre (OCEMN) desfășurată la Ankara, potrivit înregistrării video.

Războiul de la granițele României a modificat dramatic relațiile dintre Rusia și Ucraina, fapt reflectat și de altercațiile care au avut loc pe holurile parlamentului de la Ankara, acolo unde s-au desfășurat lucrările adunării generale a OCEMN, forum economic care reunește statele de la Marea Neagră.

Pe holurile parlamentului turc, oficialul ucrainean Oleksandr Marikovski l-a lovit cu pumnul pe un delegat rus, după ce acesta din urmă i-a smuls din mâni steagul Ucrainei.

Imaginile publicate îl arată pe Marikovski ținând un steag ucrainean stând în spatele unuia dintre delegații ruși în timpul unei ședințe foto comune. La un moment dat, delegatul rus îi smulge steagul din mână. Delegatul ucrainean a recuperat cu forța drapelul și i-a strigat oficialului de la Moscova: „Ia-ți labele de pe steagul nostru, ia-ți labele de pe Ucraina, gunoi rusesc!".

Potrivit ambasadei Rusiei la Ankara, delegatul rus a fost dus la spital ca măsură de precauție, a informat agenția de presă rusă TASS. Ambasada a descris incidentul drept „revoltător”.

Mustafa Sentop, președintele parlamentului turc, a condamnat incidentul pe Twitter și a numit inacceptabil „acest comportament provocator care a tulburat mediul pașnic pe care Turcia încearcă să-l asigure”.

Anterior, și în plenul adunării a avut loc o altercație între forțele de securitate și câțiva delegați ucraineni care protestau în timpul discursului ținut de trimisul Moscovei.

 

Vineri, adjuncții miniștrilor apărării din Ucraina, Rusia și Turcia vor discuta despre acordul care permite transporturile de cereale către Marea Neagră la Istanbul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel