Luptători proiranieni ucişi într-un bombardament în Siria

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel puţin cinci luptători nesirieni şi sprijiniţi de Iran au fost ucişi duminică într-o lovitură aeriană în estul Siriei, a raportat organizaţia nonguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

Potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane, "Israelul ar fi responsabil" de acest atac. Lovitura a vizat trei autovehicule militare care aparţineau unor paramilitari proiranieni în împrejurimile oraşului Abu Kamal, lângă frontiera cu Irakul, a precizat organizaţia, transmite Agerpres.

De la declanşarea conflictului din Siria, în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri în această ţară vecină împotriva forţelor Damascului, dar şi contra celor ale Iranului, mişcarea libaneză Hezbollah şi alte grupuri pro-Teheran, care participă la război alături de regim.

Israelul confirmă rareori atacurile sale din Siria, dar avertizează constant că nu va lăsa această ţară să devină un cap de pod al Iranului pe care îl acuză că încearcă să îşi crească prezenţa militară şi influenţa la frontiera sa, implantându-se în Siria.

La 5 mai, 14 combatanţi iranieni şi irakieni au fost ucişi în raiduri în nord-estul Siriei, a informat OSDO, adăugând că "loviturile ar fi fost efectuate" de Israel.

Declanşat după reprimarea manifestaţiilor prodemocratice de regimul de la Damasc, războiul din Siria s-a transformat treptat într-un conflict complex cu implicarea a numeroşi beligeranţi, printre care grupări jihadiste şi puteri străine, şi s-a soldat până acum cu peste 380.000 de morţi.

Citește și: Siria a primit un lot de avioane MiG-29 din Rusia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel