Lupta pentru apărarea oraşului Vugledar (Foto/Video): Armata ucraineană a distrus un grup blindat ofensiv rusesc

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

După victoria cu gust amar de la Avdiivka (aproape 50.000 de morți și răniți), forțele ruse atacă masiv și pe alte direcții, crezând că ucrainenii sunt cu moralul în scădere. Pe direcția Vugledar, în apropiere de satul Șevcenko (50 km SV de orașul Donețk), trupele ucrainene au distrus un grup blindat rusesc.

Referindu-se la situația în zona sa de responsabilitate, Brigada 58 Infanterie Motorizată ucraineană a informat că a trebuit să respingă un nou asalt rusesc în decurs de câteva zile.

Grupul de atac rusesc a constat în cel puțin o companie de infanterie marină întărită cu tancuri. În confruntare, militarii ucraineni au distrus în total 3 tancuri, 5 BMP (mașini de luptă ale infanteriei), 5 MT-LB (vehicule de luptă multifuncționale), precum și compania rusească, a informat publicația Militarnyi, pe 21 februarie.

În timpul luptei, forțele ucrainene au suferit la rândul lor pierderi de personal și tehnică, inclusiv un vehicul blindat MaxxPro.

„Soldații noștri și-au arătat caracterul, au luptat împotriva inamicului, și-au îndeplinit datoria cu demnitate și onoare. Amintire veșnică celor care și-au dat viața în luptă, dar nu au tresărit sau s-au retras. Continuăm să apărăm Ucraina, a precizat Brigada 58 pe Telegram.

După bătălie, operatorii de drone ucraineni au înregistrat echipamentele distruse ale armatei ruse. În imaginile surprinse de drone se observă trei tancuri T-80BV, două MT-LB și trei BMP-3.

Unul dintre tancurile T-80BV avea un trauler de mine pe șenile KMT-6, care trebuia să deschidă calea altor vehicule blindate prin câmpurile de mine.

Pe 20 februarie, s-a raportat că un asalt rusesc cu blindate a fost oprit în localitatea Lastochkine situată în proximitatea vestică a orașului Avdiivka, iar cu o zi mai înainte a fost dejucată o tentativă repetată a rușilor de ataca cu blindate pe direcția Zaporojie.

În paralel cu intensificarea atacurilor cu blindate, rușii au lansat și o campanie de dezinformare prin conturi false pe rețelele de socializare prin care intoxică populația că frontul ar fi cedat în mai multe zone, inclusiv că militarii ucraineni au fost eliminați din capul de pod de la Krinki, de pe malul stâng al Niprului, informație dezmințită de Forțele Armate Ucrainene.

Șeful Direcției Principale de Informații Militare ucrainene, Kirill Budanov, a recunoscut, totuși, că situația este dificilă pe front pe fundalul retragerii forțelor ucrainene de la Avdiivka.

Fostul comandant suprem aliat din Europa, generalul în retragere Wesley Clark, a avertizat (interviu pentru Vocea Americii, 21 februarie), că războiul din Ucraina se află într-o „etapă foarte periculoasă” și, fără ajutor, ucrainenii nu vor ține frontul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel