Lupta contra ruşilor este atât de acerbă, încât obuzierele M777 folosite de armata ucraineană trebuie reparate constant

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagini cu momentul în care obuzierele M777 sunt trimise în Ucraina. Sursa Foto Twitter: Department of Defense.
Imagini cu momentul în care obuzierele M777 sunt trimise în Ucraina. Sursa Foto Twitter: Department of Defense.

Ucraina are constant nevoie de sprijin tehnic din partea producătorilor occidentali de armament pentru a putea repara în timp util unele dintre armele pe care armata ucraineană le utilizează acum pe câmpul de luptă.  Într-un interviu acordat National Defense Magazine, adjunctul ministrului ucrainean al Apărării, Denis Sharapov, a vorbit despre cât de acerbe sunt luptele pe care Forțele Armate Ucrainene le poartă în aceste zile împotriva forţelor ruse de ocupaţie.

Potrivit lui Sharapov, după fiecare „duel de artilerie”, în medie, două dintre cele șase obuziere M777 aruncate în luptă trebuie reparate, deoarece componentele acestor tunuri sunt deteriorate în unele cazuri în urma bombardamentelor artileriei ruse.

Mass-media ucraineana aminteşte că pe 18 mai 2022, pentru prima dată, forţele ruse de ocupaţie au încercat să „țintească” mai multe obuziere M777 ale Forţelor Armate Ucrainene.

Armata ucraineană spune că nevoia de obuziere pe câmpul de luptă este atât de mare, încât ’’nu-şi permite luxul’’ să transporte obuziere deteriorate la fabricile de armament din Ucraina. Prin urmare, armata ucraineana are nevoie și de o aprovizionare constantă de piese de schimb și componente pentru a repara la timp armamentul primit de la statele occidentale.

În același timp, Shaparov a subliniat că tehnicienii ucraineni fac tot ce pot pentru a menţie în stare optimă de funcţionare armele pe care armata ucraineană le-a primit de la statele occidentale. Cu toate acestea, Ucraina are nevoie de sprijin tehnic constant din partea producătorilor occidentali.

Denis Shaparov a fost întrebat în interviul acordat National Defense Magazine de ce crede că durează atât de mult livrarea sistemelor de armament din statele occidentale către Ucraina

,,Ar trebui să înțelegeți că orice transfer de arme este întotdeauna o decizie politică. Și, de foarte multe ori, nu depinde de guvernul unei singure țări. Adesea, o armă va conține componente din mai multe țări. Iar dacă ar fi să transfere acea tehnologie, va trebui să aibă permisiuni din partea tuturor acestor țări’, a spus Sharapov.

Adjunctul ministrului ucrainean al Apărării a ţinut să precizeze că, din păcate, nu toți politicienii înțeleg gravitatea a ceea ce se întâmplă în Ucraina. 

,,Unii oameni cred că acesta nu este războiul lor. Acest război este atât de departe încât nu îi privește. Dar, în realitate, acesta este un război care afectează întreaga lume. Din păcate, se întâmplă [n.a. ca noi ucrainenii] să ne aflăm în prima linie a acestui conflict’’ a precizat Denis Sharapov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel