Lukaşenko ordonă guvernului să pună capăt tulburărilor şi să întărească frontierele

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ordonat miercuri guvernului să pună capăt tulburărilor în ţară şi să întărească frontierele, în a 11-a zi de proteste ale opoziţiei care contestă rezultatele alegerilor prezidenţiale de la 9 august, relatează AFP.

"Nu trebuie să mai avem tulburări la Minsk. Oamenii sunt obosiţi şi cer pace şi linişte", a declarat Lukaşenko, după o reuniune a Consiliului de Securitate din Belarus, potrivit informaţiilor transmise de agenţia de stat Belta. "Majoritatea zdrobitoare a populaţiei este obişnuită să trăiască într-o ţară calmă şi trebuie să aducem din nou calmul în această ţară", a adăugat el, pe fondul manifestaţiilor cotidiene ale opoziţiei, transmite Agerpres.

El a ordonat, de asemenea, întărirea controalelor la frontiere "pentru a împiedica militanţi, arme, muniţii sau bani provenind din alte ţări să intre în Belarus pentru a finanţa revoltele".

Lukaşenko a mai cerut armatei să acorde "o atenţie specială mişcărilor de trupe ale NATO pe teritoriul Poloniei şi al Lituaniei", două ţări frontaliere cu Belarus. El a adăugat că aceasta nu trebuie "să ezite să dirijeze forţele armate şi echipamentele în direcţia mişcărilor lor".

De asemenea, el a cerut guvernului "să se asigure de buna funcţionare a întreprinderilor" după ce opoziţia a lansat un apel la grevă urmat în mai multe industrii vitale pentru economia belarusă.

Declarat oficial învingător cu peste 80% din voturi la finalul alegerilor prezidenţiale contestate, Lukaşenko, la putere din 1994, se confruntă cu o presiune în creştere atât în Belarus, cât şi în străinătate. El a respins în mai multe rânduri ideea unei plecări de la putere.

Citește și: Kremlinul: Nu este nevoie ca Rusia să ajute militar Belarusul. Să-i credem pe cuvânt?

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel