Lukașenko: Ne pregătim de război, deși nu vrem asta. General polonez: Avem nevoie de două-trei ore pentru a distruge toată tehnica militară a Belarusului

Sursa foto: Captură video
Sursa foto: Captură video

Belarus se pregătește de război, a declarat președintele belarus Alexandr Lukașenko în timpul unei vizite în orașul Grodno, care se află în apropierea granițelor cu Polonia și Lituania. Belarus oferă sprijin Rusiei în invazia sa din Ucraina.

Cuvintele lui Lukașenko au fost un mesaj trimis țărilor vecine, notează Ukrainska Pravda. Potrivit lui Lukașenko, declarațiile sale nu trebuie văzute ca o amenințare. „Nu trebuie să amenințăm pe nimeni. Nu vrem pământul altcuiva”, a spus el.

Totuși, dictatorul din Belarus a subliniat că, deși țara sa încearcă să evite războiul, Armata trebuie să se pregătească. 

„Nu crede pe nimeni care spune că vrem să mergem la război. Ne pregătim de război. Sunt sincer în privința asta. 'Daca vrei pace pregătește-te de razboi'. Acestea nu sunt cuvintele mele, dar sunt foarte bine spuse. Dacă cineva de acolo (din țările inamice) ne critică, atunci facem ceea ce trebuie”, a declarat Lukașenko, citat de agenția de stat Belta, arată UPravda.

 

General polonez: Avem nevoie de două - trei ore pentru a distruge toată tehnica militară din Belarus

 

Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la avertismentul președintelui belarus Alexandr Lukașenko că țara sa se „pregătește de război”, spune generalul polonez în retragere Waldemar Skrzypczak, citat de media poloneză

Fostul comandant al forțelor terestre ale armatei poloneze susține că din armamentul funcțional al armatei belaruse a mai rămas doar  câteva resturi învechite, cu care Polonia ar termina rapid.

Generalul în retragere a mai spus că în vara anului 2022, după ce a pierdut un număr impresionant de arme în invazia din Ucraina, Moscova a ”rechiziționat” pur și simplu tehnică militară din Belarus și nu a mai returnat ceva. ”În primul rând, trebuie să știți că a trebuit să dea o parte din echipamentul său militar armatei ruse”, spune generalul polonez.

„De fapt, nu este nimic de care să vă faceți griji, deoarece această tehnică nu este capabilă de luptă. În cazul unui conflict militar, Polonia ar avea nevoie de două - trei ore pentru a distruge (echipamentul Armatei Belarusului)”, a spus Skrzypczak, care a condus forțele terestre poloneze din 2006 până în 2009.

Rușii i-au luat pur și simplu echipamentul. Lukașenko nu are nimic de amenințat acum . Mai avea niște resturi, pe care le-a îmbunătățit, conduce pe lângă graniță și face gălăgie de parcă ar fi o armată de tancuri”, a asigurat Skrzypczak publicul polonez.

Belarusul oferă sprijin Rusiei în invazia sa din Ucraina. Mai mult, în primele zile ale invaziei din februarie 2022, trupele ruse au folosit teritoriul Belarusului pentru a deschide un front în zona Cernobîl-Jîtomîr-Kiev.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel