Lukașenko: Dacă va fi atacată, Belarus va răspunde cu toate mijloacele

 Aleksandr Lukaşenko, sursă foto: Administrația Prezidențială din Belarus
Aleksandr Lukaşenko, sursă foto: Administrația Prezidențială din Belarus

Președintele rus nu împinge Belarus într-un război cu Ucraina, a declarat joi președintele belarus Alexander Lukașenko, dar dacă țara sa este atacată din exterior, va răspunde cu toate mijloacele disponibile, inclusiv cu arme nucleare, relatează Reuters.

„Dacă Belarus s-ar alătura... ce ar realiza? Nimic”, a spus Lukașenko, unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui rus Vladimir Putin.

Belarus se învecinează cu Ucraina, Rusia și trei membri NATO, inclusiv Polonia .

„Dacă ucrainenii nu ne trec granița, nu vom participa niciodată la război. Dar noi vom ajuta întotdeauna Rusia, ei sunt aliații noștri ”, a spus Lukașenko într-un interviu online cu Diana Pancenko, o jurnalistă ucraineană pro-rusă.

El a adăugat că consideră că Putin și-a atins deja obiectivele în ceea ce Rusia numește o „operație militară specială” în Ucraina și că cele două părți ar trebui să se așeze la masa negocierilor și să discute toate problemele, inclusiv soarta Crimeei și a altor ucraineni. teritoriile pe care Rusia le însușește.

„Negocierile ar trebui să înceapă fără nicio condiție. Aceasta este esența diplomației. Trebuie să ne așezăm la masă și să discutăm totul. Și Crimeea și Herson, Zaporizhia, Donețk și Luhansk”, a subliniat el.

Lukașenko a avertizat că Belarus va răspunde în cazul unui atac din exterior , inclusiv cu arme nucleare pe care Rusia le-a plasat pe teritoriul său.

„Dacă agresiunea începe din Polonia , Lituania , Letonia, vom răspunde cu tot ce avem”, a spus președintele belarus.

„Și împotriva Ucrainei, dacă va comite o agresiune împotriva noastră, nu vom folosi doar arme nucleare. Avem mai mult decât arme nucleare. Și dacă treci linia roșie, nu te vom avertiza, vom lovi în centrele puterii politice. O vom face fără avertisment”, a subliniat Lukașenko.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel