Lukașenko, tratat ca Ceaușescu. Angajații Lufthansa ar fi refuzat să-i deservească avionul. Compania neagă informația

Darius Muresan |
Data publicării:
Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko
Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko

Angajații Lufthansa Technik ar fi cerut conducerii companiei să refuze să deservească avionul lui Lukașenko. Ei au reamintit că un refuz similar l-a primit Ceaușescu acum 31 de ani.

Potrivit portalului Deschide.md, care citează presa din Belarus, pe 13 octombrie, un Boeing 737 cu numărul de înregistrare EW-001PA a aterizat pe aeroportul Fuhlsbutel, Hamburg, Germania.

Sindicatul companiei a anunțat angajații că aeronava respectivă îi aparține lui Aleksandr Lukașenko.

În acest sens sindicatul întreprinderii a emis următoarea declarație :

„Acesta este avionul lui Lulașenko, cel care a dat ordinul de a trage în manifestanții din Belarus. Noi, activiștii sindicali ai campaniei Lufthansa Technik, nu uităm lunga noastră tradiție de solidaritate internațională și stăm cot la cot cu muncitorii din Belarus”.

Angajații ar fi avut și o serie de revendicări printre care eliberarea deținuților politici.

Sindicatul amintește că compania a avut o situație similară în urmă cu 31 de ani. Atunci muncitorii companiei au refuzat să deservească avionul dictatorului Nicolae Ceaușescu, cu puțin timp înainte de Revoluția română.

Totodată, potrivit publicației Adevărul, care citează DW, compania Lufthansa a răspuns azi celor relatate de media, negând că s-ar fi refuzat deservirea tehnică a aeronvaei președintelui din Belarus, Aleksandr Lukașenko, în semn de solidaritate cu protestatarii din Belarus.

Regimul lui Lukașenko se confruntă cu un val de proteste fără precedent care cer îndepărtarea liderului autoritar de la putere.

Aleksandr Lukaşenko, ce susţine că a câştigat alegerile cu 80% din voturi, se confruntă cu mișcări masive de stradă. Opoziţia denunţă fraude şi organizează manifestaţii zilnice în țară, în timp ce UE nu recunoaște rezultatul alegerilor din Belarus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel