Lukașenko: 'Serviciile de informații au interceptat o convorbire din Occident iar otrăvirea lui Navalniî e falsă'. Belarusul o va trimite către FSB

Darius Muresan |
Data publicării:
FSB rus
FSB rus

Aleksandr Lukaşenko susține că serviciile din Belarus ar fi interceptat o convorbire între Polonia și Germania și că Belarusul are dovezi că otrăvirea opozantului Aleksei Navalnîi este un fals. El a precizat că transcrierea convorbirii interceptate va fi trimisă în Rusia către FSB.

Potrivit agenției de presă Tass, Lukașenko a precizat că serviciile de informații din Belarus au interceptat o convorbire între Berlin și Varșovia, înainte ca Germania să anunțe faptul că opozantul Aleksei Navalîi a fost otrăvit cu Novociok.

Amintim că Berlinul a anunțat oficial ieri că deține dovezi clare că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din categoria Noviciok. Novociokul a fost utilizat și în cazul Skripal.

Lukașenko nu a oferit mai multe detalii cu privire la convorbirea pe care serviciile ar fi interceptat-o, dar a menționat că Occidentul a falsificat otrăvirea lui Navalîi pentru a pune presiune pentru ca Rusia să nu intervină în Belarus. Acesta a mai adăugat că va trimite convorbirea către Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse (FSB). 

 

Kremlinul spune că nimeni nu ar avea de câștigat din otrăvirea lui Navalîi

 

Pe de altă parte, Kremlinul, prin vocea purtătorului de cuvânt, Dmitri Peskov, atrage atenția că experții ruși nu au identificat dovezi că Navalîi a fost otrăvit și cere Occidentului să nu se precipite în a acuza Federația Rusă. Peskov s-a mai rezumat să precizeze că nimeni nu ar beneficia de otrăvirea opozantului rus.

„Nu pot să răspund la întrebarea dumneavoastră, despre cine ar putea beneficia de pe urma otrăvirii acelei persoane. De altfel, dacă aruncăm o privire asupra lucrurilor nu cred că cineva ar avea de câștigat din asta”, a precizat Peskov.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului și-a manifestat speranța că Germania va prezenta dovezile pe care a anunțat că le deține.

Amintim că lui Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, opozant al regimului Putin, i s-a făcut rău cu două săptămâni în urmă în timp ce era la bordul unui avion cu care călătorea între Tomsk şi Moscova. Susţinătorii săi cred că i-a fost pusă otravă într-un ceai pe care l-a băut pe aeroport. Aflat în comă, el a fost transferat apoi într-un spital din Berlin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel