Lukașenko: Belarus nu va fi anexată de Rusia

S.I. Catalin / 20 apr 2019 / 11:08
Președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko
Președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko

Președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko a declarat că țara sa nu este amenințată că cineva o va „încorpora” în ceva sau o va „împărți”.

 
 

Discuțiile despre faptul că Belarus riscă sa-și piarda suveranitatea sunt doar niște „baliverne”, spus el: „Este imposibil să faci asta, pentru că deja s-a nascut deja o generatie de belarusi liberi și independenți”, informează Radio Chișinău.

Astfel, în cadrul mesajului anual adresat Parlamentului, Lukasenko a comentat relatarile tot mai frecvente despre planurile de anexare a Belarusului de catre Rusia.

Spre deosebire de alte discursuri recente, Lukașenko nu a vorbit direct despre relațiile cu Rusia. El s-a concentrat asupra problemelor interne ale țării.

Potrivit lui Lukașenko, în agricultură se impune o „disciplina mai severă” și „nicio democrație”. Președintele belarus a cerut reducerea prețurilor: „Joaca de-a piața și democrația trebuie să înceteze în economie”.

Potrivit lui Lukașenko, este necesară modernizarea celor două mari rafinării ale țării.

Totodata, președintele Belarus a vorbit în favoarea sprijinirii limbilor belarusă și rusă. Potrivit lui, renunțarea la limba rusă înseamnă renunțarea la rațiune, iar renunțarea la limba belarusă – la inima.

În același timp, el a criticat semnele rutiere bilingve, spunând că cele in limba belarusa nu sunt întotdeauna clare pentru cei vorbitori de limbă rusă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy