Lui Medvedev i-a fost prezentat armament occidental capturat de Armata rusă, inclusiv blindate M113 și un vehicul de luptă AMX-10

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehicul de lupta AMX-10 RC al armatei franceze. Sursa foto: NATO
Vehicul de lupta AMX-10 RC al armatei franceze. Sursa foto: NATO

Occidentul nu este interesat de negocieri pentru o reglementare paşnică în Ucraina, el caută să câştige cât mai mulţi bani pentru complexul său militar-industrial, a declarat jurnaliştilor vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, în cadrul unui eveniment în care i-a fost prezentată tehnică occidentală capturată de ruși în Ucraina.

"Discuţiile lor despre faptul că a sosit timpul pentru începerea oricăror negocieri pe tema păcii, aceasta este doar o poziţie vicleană. Ei nu vor asta. Vor să continue să învârtă volanul militar pentru a câştiga bani pentru bugetele lor" - a declarat Medvedev în timpul vizitării forumului "Armata-2023", citat de Rador. Potrivit afirmaţiilor acestuia, militarii ruşi "ard cu succes" echipamentele furnizate de Occident şi vor continua să facă acest lucru.

Pe fondul pierderilor, Occidentul reia periodic "discuţiile despre necesitatea revenirii la masa negocierilor, a găsirii unor compromisuri" - a spus vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse.

"Dar trebuie să înţelegeţi că aceasta este doar o parte a poveştii, iar cealaltă parte a poveştii este că sectorul militar-industrial american şi, de asemenea, cel european câştigă bani din asta. Pentru ei aceasta este o modalitate de a câştiga o sumă uriaşă de bani furnizând echipamentele lor Ucrainei. De aceea, ei câştigă bani din acest război" - a explicat Medvedev.

 

Lui Medvedev i-a fost prezentată tehnică militară occidentală capturată de Armata rusă

 

În timp ce vizita expoziţia de arme capturate de personalul militar rus în timpul așa-zisei operaţiunii militare speciale, Medvedev a examinat mai multe lansatoare de grenade portabile, sisteme antitanc şi arme de calibru mic de fabricaţie occidentală.

Aici i-a fost arătat, de asemenea, un suport al unui obuzier M777 de fabricaţie americană, vehicule blindate Hammer şi diverse echipamente de comunicaţii occidentale.

La o expoziţie deschisă cu vehicule blindate capturate, Medvedev a aruncat o privire pe tancurile ucrainene T-64BV şi T-72AG, vehiculul de luptă de infanterie suedez CV90-40, precum şi la maşina blindată Triton şi vehiculul blindat american M113, modernizat în Ţările de Jos. La aceeaşi expoziţie, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse a examinat maşina blindată australiană Bushmaster arsă, vehiculul blindat francez de luptă AMX-10RCR, precum şi vehiculele de luptă britanice Husky, Mastiff şi AT105 Saxon. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel