Lufthansa anunţă întârzierea decolării unui zbor Minsk-Frankfurt din cauza unei ”alerte de securitate”

Eduard Pascu |
Data publicării:
Avion compania Lufthansa Sursa foto: Lufthansa/Twitter
Avion compania Lufthansa Sursa foto: Lufthansa/Twitter

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat că a întârziat luni plecarea de la Minsk a unui avion cu destinaţia Frankfurt, după ce a primit de la autorităţile din Belarus o "alertă de securitate", relatează AFP şi Reuters.

"Urmărim indicaţiile autorităţilor locale care percheziţionează din nou avionul înainte de plecare şi refac controalele de securitate asupra pasagerilor", e explicat un purtător de cuvânt al Lufthansa, precizând că este vorba despre zborul LH1487, transmite Agerpres.



Anterior, aeroportul din Minsk anunţase că a suspendat îmbarcarea într-un avion al companiei Lufthansa după ce a primit o informaţie privind un posibil act terorist.

Amintim că în cursul zilei de ieri, zborul Ryanair 4978, care efectua o cursă între Grecia și Lituania, după ce își începuse coborârea spre capitala lituaniană, a anunțat că se va îndrepta brusc spre Minsk. Serviciile de informații din Belarus au forțat avionul să aterizeze la Minsk, întrucât în aeronavă se afla jurnalistul disident Roman Protasevici, căutat în propria ţară pentru rolul jucat în difuzarea uriaşelor proteste ale opoziţiei desfăşurate la Minsk anul trecut.

Minsk se află la mai puţin de 200 de kilometri de Vilnius, de aceea deturnarea avionului a durat câteva minute.

Avionul de linie Ryanair fusese interceptat și de un MiG-29 al Forțelor Aeriene Bieloruse, care, înarmat cu rachete aer-aer, a escortat aeronava de linie până la aterizare în Belarus.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel