Lovituri aeriene nerevendicate s-au soldat cu morți în rândurile facțiunilor armate pro-iraniene din în estul Siriei 

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH) a anunțat că nouă membri ai facțiunilor iraniene au fost uciși în atacuri aeriene care au vizat guvernoratul Deir ez-Zor din estul Siriei la primele ore ale dimineții de marți, menționând că "numărul este probabil să crească, deoarece sunt peste 20 de răniți", conform celor relatate de Agenția France-Presse.

La rândul lor, surse apropiate forțelor guvernamentale siriene au informat că, foarte probabil, avioanele americane au fost cele care au lansat raiduri în mai multe zone din Deir ez-Zor, provocând morți, răniți și distrugeri majore în locațiile vizate. Sursele au declarat pentru Agenția Germană de Știri DPA că "avioanele americane au lansat 10 raiduri care au vizat Deir ez-Zor, orașul Al-Mayadeen, orașul Al-Bukamal și orașele Al-Salihiyah și Al-Suwayya".

Acestea au subliniat, de asemenea, că avioane cu apartenență neidentificată au efectuat raiduri asupra pozițiilor facțiunilor iraniene din guvernoratul Deir ez-Zor, soldate cu morți și răniți. Aeronavele au vizat fermele Al-Mayadeen, două sedii ale milițiilor în orașul Al-Bukamal, un sediu în apropierea zonei Al-Abbas și un sediu în cartierul Al Filat din orașul Deir ez-Zor.

Postul arab de televiziune Al Jazeera a relatat că cel puțin 6 persoane au fost ucise și alte aproximativ 20, inclusiv civili, au fost rănite - astăzi, 26 martie - într-o serie de raiduri lansate de avioane cu apartenență neidentificată în mai multe zone din Deir ez-Zor din estul Siriei, dintre care unul a vizat o clădire rezidențială.

Presa locală a informat că raidurile - despre care nu se știe dacă au fost americane sau israeliene - au vizat sediile militare și de securitate și depozitele de arme aparținând Gărzii Revoluționare Iraniene, Hezbollah-ului libanez și Forțelor de Mobilizare Populară din Irak.

Bombardamentul, după cum au confirmat sursele, s-a soldat cu uciderea a 5 membri ai Gărzii Revoluționare, a altor doi din alte facțiuni și rănirea comandanților Gărzii Revoluționare și ai Hezbollahului din Al-Bukamal.

De asemenea, raidurile aeriene au survenit aterizării unui avion iranian care transporta membri ai Gărzii Revoluționare și echipamente logistice pe aeroportul Deir ez-Zor și au coincis cu pregătirile forțelor vizate pentru a exectua manevre militare în deșertul Al-Bukamal din apropierea frontierei siriano-irakiene.

Nu în ultimul rând lovirea facțiunilor armate din Deir ez-Zor și din zona rurală a acestuia a venit după ce baza americană din Kharab al-Jir din zona rurală Hasakah a fost bombardată alaltăieri. Washingtonul a acuzat forțele afiliate Teheranului că au efectuat acest atac.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel