Lovitură de imagine de proporții încasată de Rusia: Generalul Serghei Goriachev, comandantul Armatei 35 de Arme Combinate a Rusiei, ucis de ucraineni

Darius Muresan |
Data publicării:
Generalul rus Serghei Goriachev. Photo source: The Sun
Generalul rus Serghei Goriachev. Photo source: The Sun

Generalul Serghei Goriachev, comandantul Armatei 35 de Arme Combinate a Rusiei, a fost ucis de forțele de apărare ale Ucrainei în timpul contraofensivei aflată în desfășurare.

Moartea generalului rus a fost anunțată chiar de canalele de propagandă a Rusiei. Acesta era șeful Statului Major al Armatei 35 de Arme Combinate a Rusiei.

Canalele de propagandă rusă, citate de publicația ucraineană Mil.ua, precizează că eliminarea generalului rus a avut loc pe teritoriul Ucrainei, în Zaporojie.

Acesta ar fi fost ucis în urma unui atac cu rachete.

Potrivit surselor ruse, generalul Goriachev a fost ucis împreună cu alți ofițeri ruși în regiunea Zaporojie.

Potrivit sursei citate, Goriachev și-a început cariera militară în cadrul Forțelor Aeriene ale Federației Ruse și a fost ulterior comandantul contingentului rus aflat pe teritoriul Republicii Moldova, în Transnistria. 

Ulterior a ocupat o serie de poziții în conducerea Armatei ruse, ajungând după invazia Ucrainei să fie numit la conducerea Armatei 35 de Arme Combinate a Rusiei.

Serghei Goriachev e unul din cei mai importanți generali ruși care își pierde viața pe front în cadrul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

 

Câți generali ruși au fost uciși în Ucraina?

 

Un barometru al eșecului major din prima vază a invaziei ruse a fost numărul mare de generali și ofițeri uciși în Ucraina ca urmare a eșecului de a asigura comanda și controlul.

În ultimul timp însă nu au mai fost raportate pierderi a unor înalte cadre militare ruse.

Cifrele prezentate de către ambele părți sunt contradictorii. În timp ce reprezentanții ruși afirmă că până în vara anului trecut au murit 4 generali ruși în Ucraina, ucrainenii au calculat 13 decese în rândul acestora.

Cu toate acestea, din surse independente, până în vara lui 2022 a fost confirmată moartea certă a cinci generali ruși, între care se află și doi generali al căror deces a fost recunoscut de partea rusă. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel