Lookheed Martin a ajuns la 500 de avioane F-35 livrate

Eduard Pascu |
Data publicării:

Compania Lookheed Martin a anunțat că a ajuns la 500 de avioane livrate către 23 de baze aeriene din toată lumea, transmite Jane.

Anunțul vine la nouă ani de la primul avion F-35 care a fost fabricat la Fort Worth din Texas. În afară de Fort Worth, aeronavele au fost livrate și de la instalațiile de montaj final din Italia și Japonia.

Avionul cu numărul 500 este o aeronavă de decolare și aterizare convențională F-35A pentru US Air Force. Astfel au fost fabricate 354 avioane F-35A, 108 avioane model F-35B cu decolare și aterizare verticală și 38 avioane F-35C pentru portavion. Acestea au fost livrate către SUA și clienții internaționali.

Întreaga flotă de avioane F-35 a atins în prezent cifra de 250.000 de ore de zbor. 

Avioanele F-35 sunt cantonate în 23 de baze aeriene din întreaga lume și sunt operate de peste 985 de piloți și întreținute de peste 8.890 de specialiști. 

Vezi și: Compania Lockheed Martin a anunțat câte avioane F-35 a vândut anul trecut

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel