Urmărește emisiunea live



Londra îl acuză pe Putin: ,,Este vinovat'' de atacul cu Noviciok

S.I. Catalin |
Data publicării:
Vladimir Putin
Vladimir Putin

Secretarul de stat britanic pentru securitate, Ben Wallace, l-a acuzat joi pe preşedintele rus Vladimir Putin că este "în ultimă instanţă" vinovat de atacul din martie cu agent neurotoxic Noviciok împotriva fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale în Anglia.

"În ultimă instanţă, desigur, el este vinovat în calitate de şef al statului", a spus Wallace întrebat de BBC Radio 4 în legătură cu responsabilitatea lui Vladimir Putin în acest caz, relatează AFP.

"În cele din urmă el este (vinovat), în condiţiile în care el este preşedintele Federaţiei Ruse şi guvernul său controlează, finanţează şi dirijează serviciile de informaţii militare", a mai spus oficialul britanic.

"Nu cred că cineva poate spune că Vladimir Putin nu controlează statul", a continuat el.

Miercuri, premierul britanic Theresa May a acuzat GRU (Serviciul de informaţii al armatei ruse) de a fi la originea atacului cu Noviciok, comis - potrivit ei - de doi 'ofiţeri' ai Serviciului militar de informaţii rus, împotriva cărora poliţia britanică a emis mandate de arestare. Ea a mai spus că operaţiunea lor fusese, fără îndoială, validată la un nivel înalt al ierarhiei ruse, deasupra GRU.

Un mandat de arestare european a fost emis împotriva lui Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov, a anunţat poliţia britanică.

Cazul Skripal a provocat o gravă criză diplomatică între Londra şi Moscova şi a determinat un val de expulzări reciproce de diplomaţi, în care au fost implicate şi ţări aliate cu Marea Britanie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel