Lockheed Martin, simulare grafică a unui atac împotriva rachetelor balistice intercontinentale ale Rusiei (Video)

S.I. Catalin / 19 Martie 2020 / 15:12

Compania americană Lockheed Martin, principalul furnizor de armament al Departamentului Apărării al Statelor Unite ale Americii a lansat un videoclip dedicat „Skunk Works", echipa lor de cercetători şi ingineri specializaţi în dezvoltarea de tehnologii militare avansate.

Skunk Works, denumită oficial Advanced Development Programs (ADP), în trecut Lockheed Advanced Development Programs, este un departament de cercetare şi dezvoltare al companiei Lockheed Martin.

Departamentul se află în spatele a numeroase proiecte şi programe de dezvoltare de aeronave militare, inclusiv U-2, Lockheed SR-71 Blackbird, Lockheed F-117 Nighthawk, Lockheed Martin F-22 Raptor și Lockheed Martin F-35 Lightning II, care sunt utilizate de Forțele Aeriene ale SUA.

În videoclipul dedicate departamentului Skunk Works, include şi câteva secvenţe care prezintă o simulare grafică a unui atac împotriva unor sisteme de apărare ruseşti S-400 și asupra unui sistem mobil de rachete balistice intercontinentale Topol-M.

(w670)

Albastru – trei sisteme de rachete ruseşti S-400, însoţite de sisteme radar
Verde – sistem mobil de rachete balistice intercontinentale Topol-M (ICBM)

 

Videoclipul intitulat "Defining the Future of ISR & UAS Technology" prezintă imagini grafice ale capacităţilor de atac şi culegere de informaţii ale unei aeronave fără pilot, într-un perimetru în care se afla dislocat un sistem mobil de rachete balistice intercontinentale Topol-M – protejat de mai multe sisteme de rachete S-400.

Topol-M sau RT-2UTTH Topol M ( indicativ NATO: SS-27 Sickle B) este una din cele mai recente rachete balistice intercontinentale ale Rusiei, fiind în serviciul Kremlinului din 1997. Topol-M are o lungime de 22,7 m și un diametru de 1,9 m. Racheta balistică are o rază de acțiune de 11.000 km. Rușii se laudă că Topol-M poate evita sistemul anti-rachetă al Statelor Unite, racheta rusă având capabilitatea de a efectua manevre de evitare a interceptării.

(w670)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy