Secretarul american al apărării: Rusia nu poate bloca aspiraţia Ucrainei de a adera la NATO

S.I. Catalin |
Data publicării:

Nicio ţară terţă nu are drept de veto asupra aspiraţiei Ucrainei de a se alătura NATO, a declarat secretarul american al apărării, Lloyd Austin, aflat într-o vizită la Kiev, răspunzând la o întrebare despre obiecţiile Rusiei faţă de integrarea Ucrainei în Alianţa Nord-Atlantică, potrivit Reuters şi Interfax-Ukraina.

Austin a insistat că "nicio ţară terţă nu are drept de veto asupra deciziilor de aderare la NATO". "Ucraina, aşa cum m-aţi auzit spunând mai devreme, are dreptul de a-şi decide propria politică externă viitoare şi ne aşteptăm ca ea să poată să o facă fără nicio ingerinţă din exterior", a adăugat el.

Austin a mai declarat că Rusia a început conflictul din estul Ucrainei şi ea a fost un obstacol în calea rezolvării sale paşnice.

"Haideţi să spunem lucrurilor pe nume: Rusia este cea care a început acest război şi Rusia este obstacolul care împiedică o soluţionare paşnică. Ei (ruşii, n.red.) sunt cei care au început să încalce integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei", a declarat ministrul american al apărării în conferinţa de presă comună cu omologul său ucrainean, Andrii Taran, la Kiev, potrivit Interfax-Ukraina.



El a menţionat că SUA vor continua să ofere Ucrainei sprijinul necesar în conflictul cu Rusia



"La rândul nostru, vom face tot posibilul pentru a sprijini Ucraina, ca ea să-şi dezvolte capacitatea de a-şi apăra integritatea teritorială şi inviolabilitatea", a asigurat ministrul american, subliniind că Statele Unite vor continua să-şi sprijine partenerii pentru consolidarea securităţii în regiunea Mării Negre, conform Interfax-Ukraina.

"Această regiune este foarte importantă pentru noi şi vom continua sprijinul acordat partenerilor noştri pentru a asigura securitatea în această regiune", a spus Lloyd Austin.

"Am discutat astăzi despre consolidarea parteneriatului nostru în regiunea Mării Negre cu partenerii noştri pentru a contracara acţiunile destabilizatoare ale Rusiei. Noi am sprijinit Ucraina împreună cu Georgia, România, Bulgaria. Am înţeles importanţa parteneriatului şi a coeziunii între aliaţi pentru a descuraja agresiunea rusă", a menţionat şeful Pentagonului în aceeaşi conferinţă de presă.

"Sprijinul nostru pentru suveranitatea ucraineană este de neclintit şi vom continua să lucrăm împreună pentru a ne asigura că suntem în locul potrivit şi că Ucraina se poate apăra", a afirmat Austin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel