Liz Truss este noul premier al Marii Britanii

Liz Truss, ministrul de Externe din Marea Britanie. Sursă foto: Downing Street
Liz Truss, ministrul de Externe din Marea Britanie. Sursă foto: Downing Street

Liz Truss, ministrul de Externe al Marii Britanii l-a învins în cursa internă pentru șefia Partidului Conservator pe Rishi Sunak.

Liz Truss e astfel noul premier al Marii Britanii, funcție în care va fi învestită mâine, după demisia lui Boris Johnson.

Lizz Truss l-a învins pe Sunak la o diferență de aproximativ 20.000 de voturi.

 

Liz Truss vs Rishi Sunak în campanie

 

Agerpres amintește că în timp ce Truss a promis scăderi de impozite, anunţând că va reveni asupra creşterii cotizaţiilor sociale introduse în primăvară pentru a finanţa sistemul public de sănătate, pus la încercare de pandemia de COVID-19, Sunak a pledat în special pentru măsuri imediate de stopare a inflaţiei, urmate de o scădere graduală a taxelor până la finalul mandatului viitorului parlament.

Cei doi finalişti au fost desemnaţi în urma unor voturi succesive rezervate doar deputaţilor conservatori. Alegerea succesorului lui Boris Johnson revine tuturor membrilor Partidului Conservator, al căror număr este estimat la aproximativ 200.000. Rezultatul acestui vot prin corespondenţă va fi anunţat pe 5 septembrie.

Până atunci, Boris Johnson - care şi-a anunţat demisia pe fondul scandalului legat de nerespectarea regulilor în timpul lockdown-ului din perioada pandemiei de COVID-19 - asigură interimatul la conducerea guvernului de la Londra. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel