Lituania: Ucrainei trebuie să i se ofere un plan de acțiuni pentru aderarea la NATO în schimbul gazoductului Nord Stream 2

DefenseRomania Team / 23 iul 2021 / 15:53

Ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis a declarat că Ucrainei trebuie să i se ofere un plan de acțiune pentru aderarea la NATO în schimbul finalizării gazoductului Nord Stream-2.

„Cred că aceasta este o greșeală, iar această greșeală va fi costisitoare. Văd oportunități de a corecta această greșeală dacă Ucrainei i s-ar oferi un plan de acțiune pentru aderarea la NATO”, a spus Landsbergis, scrie publicația Delfi, citat de BucPress.eu.

De asemenea, Gabrielius Landsbergis a subliniat faptul că Nord Stream-2 este o mare victorie pentru președintele rus Vladimir Putin.

La inceputul acestei saptamani, Germania și Statele Unite au anunțat oficial despre un acord pentru lansarea Nord Stream-2.

Berlinul a promis sancțiuni împotriva Rusiei dacă folosește gazul ca armă împotriva Ucrainei. De asemenea, Ucrainei i s-a promis un set de preferințe și garanții, care sunt consacrate în declarația încheiată între Washington și Berlin.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy