Lista lui Johnson: Tancuri, rachete cu rază lungă de acțiune și avioane. ”Nu poate exista un acord de tipul pământ contra pace”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul prim-ministru al Marii Britanii Boris Johnson cere o creștere a livrărilor de arme către Ucraina.

Într-un lung articol, scris pentru Wall Street Journal, el a subliniat că războiul trebuie neapărat să se încheie cu înfrângerea dictatorului Vladimir Putin. 

În opinia aceastuia, ocupanții ruși trebuie împinși înapoi cel puțin până la „granițele de facto din 24 februarie”. Johnson crede că nu are sens ca părțile să se așeze acum la masa negocierilor.

„Nici Volodimir Zelenski și nici poporul ucrainean nu pot accepta un rezultat diferit după brutalitatea trăită. Nu poate exista un acord de pământ contra pace, chiar dacă Putin l-a oferit, și chiar dacă s-ar putea avea încredere în el, ceea ce nu se poate spune în privința acestuia”, scrie Johnson.

Fostul prim-ministru crede că este necesar să facem totul pentru ca războiul să se încheie anul viitor. Johnson a reamintit că în prezent agresorul rus s-a concentrat pe atacurile asupra infrastructurii civile.

”Este o urâciune morală faptul că milioane de oameni rămân fără încălzire, electricitate și apă noapte de noapte, ca să nu mai vorbim de uciderea sistematică a civililor. Și cu cât Putin își continuă mai mult atacurile fără sens, cu atât criza economică globală va dura mai mult”, crede Johnson.

Fostul șef al guvernului britanic cere lumii să predea rachete cu rază lungă de acțiune, avioane, vehicule blindate și tancuri Forțelor Armate ale Ucrainei pentru a-și elibera rapid propriile teritorii și a lovi sistemele rusești care bombardează Ucraina.

„Cunosc contraargumentul obositor că creșterea livrărilor către Ucraina riscă o escaladare. Desigur, după aproape un an de acest conflict teribil, putem vedea că este o prostie totală”, a subliniat Johnson.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel