Limbaj suburban din partea unui diplomat rus: Ne c***m pe sancțiunile Occidentului

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ambasadorul Rusiei în Suedia, Victor Tatarințev, a dat de înțeles că Rusiei nu-i pasă deloc de sancțiunile occidentale, doar că a utilizat o expresie mai puțin civilizată care a șocat presa internațională în încercarea de a traduce verbul „a căca”.

 

El și-a exprimat opinia în cadrul unui interviu recent acordat ediției suedeze „Aftonbladet”, precizeaza Realitatea.md.

„Îmi pare rău pentru limbaj, dar ne cacăm pe sancțiunile Occidentului”, îl citează publicația.

Nota redacţiei: Ne cerem scuze faţă de cititorii noştri că trebuie să redăm o astfel de declaraţie care conţine un limbaj atât de suburban, dar considerăm că este mai bine să sancţionăm comportamentul diplomatului rus. Acum, considerăm că este clar pentru toată lumea care este adevărata faţă a diplomaţiei ruse şi cum tratează Rusia statele occidentale.

Această frază a fost plasată în titlul articolului. Restul colegilor din presa internațională, când au decis să preia, au rămas șocați, odată ce au tradus verbul.

Moscovei „nu-i pasă deloc” de riscul sancțiunilor occidentale dacă ar invada Ucraina, a declarat ambasadorul Rusiei în Suedia.

„Am avut deja atât de multe sancțiuni și, în acest sens, au avut un efect pozitiv asupra economiei și agriculturii noastre”, a spus diplomatul veteran, care vorbește fluent suedeză, precizează AFP.

"Suntem mai autosuficienți și am putut să ne creștem exporturile. Nu avem brânzeturi italiene sau elvețiene, dar am învățat să facem brânzeturi rusești la fel de bune folosind rețete italiene și elvețiene", a spus el .

Interviul în sine a fost dedicat posibilei intrări a Suediei în NATO. Tatarințev a numit extinderea Alianței Nord-Atlantice drept principala amenințare la adresa Rusiei, adăugând că Moscova se opune acum la apartenența regatului la organizație.

„Dacă SUA și NATO nu ar fi provocat și agravat situația, nu ne-am fi opus aderării Suediei la NATO. Am fi respectat o astfel de decizie a Suediei. Dar acum situația de securitate în această parte a Europei s-a schimbat dramatic”, a spus diplomatul.

În luna ianuarie curent, autoritățile suedeze au declarat că problema aderării Regatului la NATO nu era pe ordinea de zi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel