Liderul Wagner neagă varianta Kremlinului care prezintă războiul din Ucraina ca fiind împotriva NATO

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Omul de afaceri din Sankt Petersburg, proprietarul companiei militare private ruse Wagner, Evgheni Prigojin. Sursa foto: Occrp.org.
Omul de afaceri din Sankt Petersburg, proprietarul companiei militare private ruse Wagner, Evgheni Prigojin. Sursa foto: Occrp.org.

Liderul companiei militare private Wagner, Evgheni Prigojin,  a început să „lupte” cu falsurile rusești despre Ucraina. El a infirmat poziția Kremlinului cu privire la războiul Federației Ruse cu NATO și, de asemenea, se îndoiește de existența „naziștilor” pe teritoriul ucrainean.

„Bucătarul lui Putin” a remarcat că Rusia luptă „exclusiv cu ucrainenii” dotați cu echipamente furnizate de NATO și cu niște mercenari „rusofobi” care sprijină în mod voluntar Ucraina, dar nu cu NATO însuși”, se arată într-un comunicat al Institutului pentru Studierea Războiului.

Analiștii au subliniat că „bucătarul lui Putin” consideră că oficialii ruși știau cel mai probabil că NATO va ajuta Kievul în lupta împotriva ocupației ruse, pentru că „este ridicol să ne gândim că atunci când Federația Rusă a decis să intre în război, a făcut-o fprp să țină cont de ajutorul NATO Ucraina”.

„Fondatorul PMC „Wagner” a vorbit și despre faptul că nu este sigur de obiectivele „denazificării” în Ucraina, întrucât nu știe dacă în Ucraina există „naziști”, notează experții.

Potrivit analiștilor, Prigojin „a respins de fapt declarațiile de dinainte și de după război ale Kremlinului conform cărora Federația Rusă trebuie să se apere de amenințarea NATO din Ucraina și a subminat necesitatea și probabilitatea obiectivelor maximaliste ale invaziei sale declarate de rusi. dictatorul Putin”.

„Wagner” participă încă din primele zile la războiul împotriva Ucrainei. Mercenarii au pierderi uriașe lângă Bahmut și Soledar, încercând să cucerească așezările prin asalt. 

Mai mult, în viitorul apropiat, forțele lui „Wagner” ar putea  să rămână fără o parte din prizonierii recrutați , deoarece contractele acestora expiră.

Potrivit unui militar ucrainean, Wagner a avut la Bahmut aproximativ 45 de mii de mercenari, iar acum ar fi rămas ceva mai mult de 7 mii de combatanți. Acesta a remarcat pentru 24tv că neînțelegerile dintre Prigojin și liderii Armatei ruse sunt în avantajul Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel