În timp ce Rusia este preocupată anexarea Donbasului, Armata Ucrainei a înconjurat trupele ruse din oraşul Liman

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În seara zilei de 29 septembrie, Forțele Armate Ucrainene au finalizat încercuirea grupului de trupe ruse aflat în oraşul Liman din regiunea Donețk. Potrivit unor rapoarte, armata ucraineană va putea prelua în scurt timp controlul orașului dacă rușii nu vor primi întăriri. 

 

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) precizează că Forțele Armate Ucrainene aproape au finalizat încercuirea forţelor ruse de ocupaţie din oraşul Liman și au tăiat liniile de comunicații şi de aprovizionare care sprijină forțele rusești din zona Drobishevo-Liman.

ISW raportează că, potrivit unor surse rusești, forțele ucrainene au străpuns apărarea rusă în zona Stavok, la 10 km nord de Liman, și deţin controlul asupra drumului Torskoie-Drobishevo - ultima rută de aprovizionare și de ieșire pentru rușii care dețin linia de la vest de Liman. 

Potrivit corespondenților de război ruși citați de ISW, situația este "extrem de dificilă" pentru unitățile militare ruse care mențin apărarea în apropiere de Drobishevo și în Liman. 

Potrivit unor rapoarte ISW, fără întăriri imediate care să ajungă la forțele rusești, Forţele Armate Ucrainene vor fi capabile să cucerească oraşul Liman.

Vineri după-amiază, şeful administraţiei separatiste proruse din regiunea Doneţk din estul Ucrainei a anunţat vineri că oraşul Liman aflat în mâinile ruşilor în nordul acestei regiuni este "semi-încercuit" de armata ucraineană şi că veştile de pe front sunt "îngrijorătoare", informează Reuters.

Într-un mesaj postat pe Telegram, Denis Puşilin, şeful administraţiei separatiste a autoproclamatei Republici Populare Doneţk, a informat că satele Iampil şi Drobişeve de lângă Liman "nu mai sunt controlate de noi" (de forţele separatiste).

În timp ce preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să anexeze oficial vineri regiunea Doneţk, Puşilin a spus că "armata ucraineană încearcă cu toate mijloacele să umbrească acest eveniment".

Liman, care înainte de război a avut o populaţie de circa 20.000 de locuitori, a fost capturat de forţele ruse în luna mai, după o bătălie prelungită. Oraşul a fost scena unor noi lupte de când forţele ucrainene le-a învins pe cele ruse în apropiere de regiunea Harkov, în timpul unei contraofensive declanşate luna aceasta.

Liman se află la nord-est de principalele două bastioane ale armatei ucrainene din Doneţk - Sloviansk şi Kramatorsk - şi la sud-est de Izium, în regiunea Harkov.

Vladimir Putin va semna vineri tratatele privind anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie după ce separatiştii proruşi din aceste regiuni au organizat aşa-zise referendumuri în zonele ocupate militar din Ucraina. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel