Liderul partidului neonazist Zori Aurii din Grecia, declarat vinovat de ''conducerea unei organizaţii criminale''

Eduard Pascu |
Data publicării:
Nikos Michaloliakos
Nikos Michaloliakos

Fondatorul şi liderul partidului neonazist grec Zori Aurii, Nikos Michaloliakos, a fost găsit vinovat miercuri de "conducerea unei organizaţii criminale", iar decizia a provocat o explozie de bucurie printre miile de manifestanţi adunaţi în faţa Palatului de Justiţie, relatează AFP.

Verdictul a fost primit cu aplauze în sala de audieri, precum şi cu strigăte de bucurie printre cei 15.000 de manifestanţi strânşi în faţa tribunalului. În momentul în care unii manifestanţi au început să arunce cu cocktailuri Molotov, poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene, grenade asurzitoare şi tunuri cu apă, potrivit unei jurnaliste a AFP aflate la faţa locului, transmite Agerpres.

În vârstă de 62 de ani, Nikos Michaloliakos, negaţionist şi admirator al naţional-socialismului, a fost găsit vinovat de "conducere şi apartenenţă la o organizaţie criminală", alături de alte şase cadre ale partidului. El era unul dintre cei 68 de acuzaţi într-un proces fluviu împotriva acestui partid neonazist, implicat într-o crimă şi în două tentative de omucidere.

Curtea Penală de la Atena l-a găsit de asemenea vinovat pe Yorgos Roupakias, membru al partidului Zori Aurii, de uciderea unui rapper antifascist în 2013.

Militantul de stânga Pavlos Fyssas a fost asasinat cu armă albă în noaptea de 18 septembrie 2013, la vârsta de 34 de ani, în faţa unei cafenele din cartierul său, Keratsini, periferie din vestul Atenei. Asasinul său, care şi-a recunoscut crima, riscă închisoare pe viaţă. Pedepsele nu au fost anunţate miercuri. 

Citește și: O companie militară a forțelor speciale KSK a fost dizolvată în Germania

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel