Lidera opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia acuzată de terorism

Eduard Pascu |
Data publicării:

Parchetul din Belarus a deschis o anchetă penală împotriva liderei opoziţiei Svetlana Tihanovskaia sub suspiciunea de pregătire a unui act terorist, informează luni agenţia Belta, citându-l pe procurorul general Andrei Şved, relatează Reuters.

Svetlana Tihanovskaia a fugit în Lituania vecină la puţin timp după alegerile contestate de la 9 august şi a cerut ca preşedintele Aleksandr Lukaşenko să renunţe la putere, transmite Agerpres.

Lukaşenko, în vârstă de 66 de ani, s-a confruntat cu cea mai provocare a regimului său de aproape 27 de ani după ce protestatarii au ieşit în stradă pentru a contesta rezultatul alegerilor, despre care susţin că au fost fraudate.

Autorităţile din Belarus au anunţat săptămâna trecută că au arestat un bărbat care, potrivit lor, plănuia să provoace o explozie la Minsk şi o alta la o unitate militară din apropierea oraşului Borisov.

Procurorii au acuzat opoziţia de implicare în incident, ceea ce aceasta a negat.

Luni, procurorul general Andrei Şved a declarat că Tihanovskaia a fost şi ea implicată în pregătirea atacurilor teroriste, dar nu a furnizat detalii.

Procurorii au spus că vor cere extrădarea Svetlanei Tihanovskaia din Lituania, mai scrie Reuters, care relatează că fosta candidată în alegerile prezidenţiale din Belarus nu a putut fi contactată pentru a comenta aceste acuzaţii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel