Licitație de Arme de Colecție și Militaria, la Artmark

Raluca Andrei / 16 oct 2018 / 11:40
poza cu caracter descriptiv arme
poza cu caracter descriptiv arme

Puşca de vânătoare purtând pe ţeavă monograma princiară aurită a lui Alexandru Ioan Cuza şi o sabie otomană, cu teacă şi mâner din argint gravat şi cu lamă damaschinată cu aur cu efigia sultanului Abdulmejid I, se numără printre obiectele din Licitaţia de Arme de Colecţie şi Militaria programată la Artmark pe 25 octombrie.

Potrivit unui comunicat al Artmark, puşca de vânătoare, cu mecanismul inscripţionat "Manufactura Română", purtând pe ţeavă monograma princiară aurită a lui Alexandru Ioan Cuza, de la mijlocul secolului al XIX-lea, o raritate pentru colecţionari, are un preţ de pornire de 4.000 euro.

Pasionaţii şi colecţionarii au posibilitatea să achiziţioneze şi o sabie otomană, cu teacă şi mâner din argint gravat şi cu lamă damaschinată cu aur cu efigia sultanului Abdulmejid I, din 1850 (preţ de pornire: 4.500 euro), sau o extrem de rară Katana japoneză, realizată de maestrul Shikkake, în perioada Muromachi, adică cca. 1450 (preţ de pornire: 5.000 euro), precizează Artmark.

Printre obiectele care vor fi incluse în licitaţie se mai numără şi un pat de campanie de general din perioada celui de-al Doilea Război Mondial (preţ de pornire: 200 euro), telefon german de front cu manivelă, Berlin, 1940 (preţ de pornire: 100 euro), dar şi hărţi, medalii, insigne, fotografii şi alte obiecte.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy