Libia. Guvernul GNA a declanșat Operațiunea Peace Storm împotriva forțelor mareșalului Khalifa Haftar

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul din Libia, recunoscut de ONU, a lansat joi o operațiune ca răspuns la atacurile forțelor mareșalului Khalifa Haftar, transmite agenția Anadolu.

Prim-ministrul Fayez al-Sarraj a declarat că operațiunea Peace Storm va avea loc în cadrul dreptului la legitimă apărare și în conformitate cu dreptul internațional. "Suntem un guvern civil legitim care își respectă obligațiile față de comunitatea internațională, dar, mai presus de asta, este angajat față de oamenii săi și are obligația de a-i proteja", a spus al-Sarraj într-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a Guvernului Național Accord (GNA).

Trupele GNA au capturat baza aeriană Al-Watiya situată la sud-vest de capitala Tripoli. Al-Watiya, considerată cea mai importantă bază militară aeriană din punct de vedere strategic, după aeroportul Mitiga din Tripoli, a fost capturată de forțele lui Haftar în august 2014.

De la răsturnarea lui Muammar Gaddafi în 2011, în Libia forțele comandantul Haftar din estul Libiei, susținut de Egipt și Emiratele Arabe Unite se confruntă cu guvernul GNA de la Tripoli, care se bucură de recunoașterea ONU și internațională.

Guvernul legitim al Libiei a fost atacat de forțele lui Haftar încă din aprilie 2019 și peste 1.000 de oameni au fost uciși în violențe. Eforturile internaționale de a impune încetarea focului nu au reușit din cauza încălcărilor persistente din partea forțelor mareșalului Haftar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel