Legendarele Black Hawk ale Lockhhed Martin au atins borna 5.000. Un UH-60M pentru Armata SUA, elicopterul care a bifat cifra istorică

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Sikorsky livrează al 5.000-lea "Hawk", subliniind versatilitatea și viitorul elicopterului emblematic. STRATFORD, Connecticut  Sikorsky, parte a companie Lockheed Martin, a livrat vineri , 20 ianuarie 2023, cel de-al 5.000-lea elicopter în varianta "Hawk", un UH-60M Black Hawk destinat armatei SUA. 

Această aeronavă emblematică va continua să susțină cerințele de transport mediu pentru armata americană și operatorii internaționali timp de decenii în viitor. Sikorsky își sărbătorește anul acesta cea de-a 100-a aniversare.

"Sikorsky, ca și companie, a fost consacrată de Black Hawk", a declarat președintele Sikorsky, Paul Lemmo.

"Black Hawk și variantele sale oferă rezultate atunci când fiabilitatea și performanța sunt nenegociabile. Aeronavele Black Hawk continuă să își demonstreze versatilitatea și disponibilitatea cu cele mai recente progrese tehnologice și cu investițiile continue ale SUA și ale lumii în aceste aeronave."

Clienții din întreaga lume depind de platforma Black Hawk și de derivatele sale, inclusiv elicopterele pentru operațiuni maritime MH-60R/S, elicopterele multi-misiune MH-60T, elicopterele de salvare HH-60W și elicopterele de salvare S-70 Black Hawk construite la nivel internațional pentru a include modelul de bază FIREHAWK, care și-au dovedit versatilitatea și capacitatea într-un spectru de seturi de misiuni dificile.

Forța de muncă extrem de calificată și experimentată de la Sikorsky produce cea mai recentă generație de aeronave Black Hawk construite la Stratford, iar la nivel internațional există o cerere ridicată pentru Sikorsky S-70 Black Hawk, fabricat de uzina PZL Mielec a Lockheed Martin din Polonia. Peste 35 de clienți internaționali operează Black Hawk datorită rețelei sale de asistență globală și modernizării continue.

Armata SUA, cel mai mare operator de Black Hawk, a remarcat rolul-cheie pe care aeronava continuă să îl îndeplinească în timpul operațiunilor militare și civile din întreaga lume, pe lângă contribuția sa semnificativă la operațiunile comune în toate domeniile.

"Timp de peste 40 de ani, Black Hawk a sprijinit în mod remarcabil soldații în fiecare operațiune majoră pe care armata a executat-o", a declarat colonelul Calvin Lane, managerul de proiect al elicopterului utilitar pentru Biroul Executiv al Programului Aviație. "Chiar dacă elicopterul există de mai mult timp decât majoritatea soldaților pe care îi sprijină acum, armata plănuiește ca elicopterul să fie în serviciul de primă linie încă 40 de ani și chiar mai mult. Și toți cei care contribuie la livrarea acestei aeronave în orice mod, contribuie direct la furnizarea unei capacități de luptă care protejează soldații și ajută armata să își îndeplinească misiunea."

 

Viitorul aeronavei Black Hawk



Pe măsură ce viitoarele elicoptere ale armatei SUA sunt puse în funcțiune, Black Hawk va rămâne aeronava tactică de asalt aerian și utilitară fundamentală pentru armata SUA. Eforturile de modernizare care îmbunătățesc disponibilitatea și fiabilitatea Black Hawk prin reducerea costurilor directe de operare includ:

O abordare modulară a sistemelor deschise care permite integrarea rapidă a tehnologiilor emergente pentru a menține relevanța în operațiunile viitoare prin creșterea razei de acțiune, a capacității de supraviețuire, a letalității și a durabilității;Motorul cu turbină îmbunătățit pentru a crește capacitatea de ridicare și autonomia;Sisteme digitale avansate de gestionare a vehiculelor care să sprijine mediul vizual degradat și operațiunile automate; șiInstrumente digitale, inclusiv analiza predictivă, care reduc timpul de nefuncționare a aeronavelor și costurile de întreținere.

În februarie 2022, Lockheed Martin a zburat cu primul său elicopter de testare a unui vehicul cu pilot opțional (OPV) Sikorsky UH-60A/S-70 Black Hawk fără pilot, propulsat de tehnologia de autonomie MATRIX™ de la Sikorsky, în colaborare cu Defense Advanced Research Projects Agency. Zborurile ulterioare în cadrul Proiectului Convergență 2022 al armatei SUA au demonstrat viitoarele misiuni de utilitate pentru această platformă, care nu dă semne de renunțare la capacitatea sa preeminentă de transport mediu prin inovare și investiții continue.

"Ne-am angajat față de toți operatorii H-60 și S-70 și așteptăm cu nerăbdare parteneriate durabile în cadrul programului Hawk în anii următori", a adăugat Nathalie Previte, vicepreședinte al Army and Air Force Systems la Sikorsky. "Rămâne prioritatea noastră să îndeplinim cerințele clienților noștri și să răspundem nevoilor unităților operaționale actuale și viitoare. Cu o versatilitate de neegalat și o interoperabilitate globală, aeronavele Black Hawk continuă să avanseze securitatea secolului XXI."

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel