Legea privind Autonomia Hong Kongului | Trump: Am semnat un decret pentru a trage China la răspundere

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele american, Donald Trump, a mărit marţi presiunea asupra Chinei, anunţând încetarea regimului economic preferenţial acordat Hong Kongului de Statele Unite şi semnând o lege care prevede sancţiuni împotriva represiunii în teritoriul chinez, notează AFP.

Aceste măsuri sunt un răspuns la impunerea de către China a unei severe legi privind securitatea naţională la Hong Kong.

,,Am semnat o lege şi un decret pentru a trage China la răspundere din cauza represiunii populaţiei din Hong Kong", a declarat preşedintele american într-o conferinţă de presă incoerentă în cursul căreia l-a atacat în mai multe rânduri pe adversarul său democrat, Joe Biden, potrvit Agerpes.

Decretul, al cărui text nu a fost publicat, pune capăt tratamentului preferenţial pentru Hong Kong.

"Hong Kongul va fi tratat ca şi China: fără privilegii speciale, fără tratament economic special şi fără transferul de tehnologii sensibile", a spus el. Donald Trump a adăugat că nu are nicio intenţie să îl întâlnească pe preşedintele chinez Xi Jinping pentru a detensiona situaţia.

Omul de afaceri republican a apreciat că, de fapt, controlul exercitat de Beijing asupra Hong Kongului marchează sfârşitul puterii economice a fostei colonii britanice. "Am pierdut un concurent foarte serios", a mai spus el.

De asemenea, a prezis o hemoragie de creiere din Hong Kong. "Libertatea le-a fost retrasă, mulţi oameni vor pleca", a afirmat preşedintele american.

Legea privind Autonomia Hong Kongului, aprobată în unanimitate de Congresul SUA, "oferă administraţiei mele noi instrumente puternice pentru a face să dea socoteală indivizii şi entităţile implicate în represiunea libertăţilor la Hong Kong", a subliniat Donald Trump.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel